Printscreen/X
Rušenje mosta u Kursku

Ukrajinci su uništili još jedan važan most u Kursku. Komandant ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva Mikola Oleščuk izjavio je danas da su ukrajinske snage “koje sprovode operacije u Kurskoj oblasti” uništile još jedan ključan most.

Reč je o mostu preko rijeke Sejm, blizu sela Zvanoe.

Oleščuk je na Telegramu objavio video-snimak na kojem se vidi “precizan” vazdušni udar na most, prenosi “Kijev independent”.

“Jedan most manje!”, naveo je on.

Kao što se vidi na snimku, most je ozbiljno oštećen i praktično neupotrebljiv za saobraćaj. Do sada su preko tog mosta redovno stizale ruske zalihe iz unutrašnjosti i verovatno je to razlog za napad na most.

Video-snimak možete pogledati OVDE.

To je svakako značajan udarac za Ruse, ali i taktički potez Ukrajinaca, koji na ovaj način učvršćuju svoju poziciju duboko u Rusiji.

Vazduhoplovstvo Ukrajine objavilo je snimak porušenog mosta.

3 COMMENTS

  1. Ma nije istina. Kako moze jedna mala voska da rusi mostove po herojskoj Rusiji? Mozda ce Putin po svom oprobanom receptu da rusi za odmazdu civilne objekte i da se sveti nad civilima?

    • Kakav Nato? Pa Nato je nemoćan. Hihihi. To je samo malo Nato oružja, a hrabri Ukrajinci melju okupatora. Slava Ukrajini. Samo nsprijed u oslobadjanu svoje države od zlikovaca. Nažalost da su Ukrajinci morali ući i u Rusiju da bi branili svoju državu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here