Tanjug/AP
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko ocenio je danas da će Rusija po svaku cenu osloboditi Kursku oblast od ukrajinske vojske koja je upala na njenu teritoriju i upozorio da eskalacija sukoba može da dovede do uništenja Ukrajine kao države.

U intervjuu za TV Kanal Rusija Lukašenko je rekao da među ukrajinskim borcima koji su izvršili napad na Kursku oblast nema amatera, prenosi agencija Belta.

– Uglavnom su to ljudi koji su već prošli kroz rat i obučeni plaćenici. Formirali su snažnu oružanu formaciju i došli su tamo gde je bilo malo ruskih snaga koje nisu mogle da odbiju takav napad – rekao je Lukašenko.

Lukašenko je naglasio da bi eskalacija sukoba mogla da se završi na najtužniji način po Ukrajinu.

– Ako se to nastavi kao kod Kurska, to će biti eskalacija koja će se završiti uništenjem Ukrajine. Niko neće pobediti imperiju kao što je Rusija – zaključio je Lukašenko.

1 COMMENT

  1. Vec tri godine slusamo jedno te isto. U medjuvremenu rat ne jenjava nego se rasplamsava. Rusija jos nista nije resila…specijalna akcija koja se izgleda oduzila. I nema sta tu da se kuka i lelece – te Zapad ovo, te Zapad ono! Ako si takozvanu specijalnu akciju pokrenuo, onda je i uspesno zavrsi. Putin je zna da ce Zapad pomagati Ukrajinu. To nije nikakva novost. Jel’sad Rusima lepo u Rusiji? Sta radi dvesta ‘iljada mladih Rusa po Novom Sadu, Beogradu , Nisu, Zrenjaninu……a da ne govorim stotine ‘iljada maldih Rusa, pobeglih od rata, po bivsim sovjetskim republikama, Finskoj, Zapadu, nema gde ih nema.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here