Tanjug/AP
Marija Zaharova

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da je Ukrajina upotrebila zapadne rakete, verovatno američke proizvodnje HIMARS, da uništi most preko reke Sejm u Kurskoj oblasti u Rusiji.

– Prvi put je Kurska oblast pogođena raketama zapadne proizvodnje, verovatno američkim HIMARS-om. Most preko reke Sejm u okrugu Gluškovo je potpuno uništen, a volonteri koji su pomagali evakuisanom civilnom stanovništvu su ubijeni – navela je Zaharova u odgovoru na pitanja medija, objavljenom na Telegramu.

Ona je istakla da će svi odgovorni za taj napad biti strogo kažnjeni.

Vršilac dužnosti gubernatora Kurske oblasti Aleksej Smirnov izjavio je u petak da su Oružane snage Ukrajine uništile most na reci Sejm u okrugu Gluškovski, u Kurskoj oblasti.

Oružane snage Ukrajine počele su 6. avgusta napad na Kursku oblast u Rusiji.

2 COMMENTS

  1. Koja budalaština. Kakve veze ima ko proizvodi SMRT. Vi ste SMRT prizvali bez nekog naročitog razloga ubeđeni u svoju superiornu volju da je prevaziđete. I šta sad, već skoro tri godine ne uspevate da slomite otpor a sejete SMRT na svakom koraku. Eeee a sad kad je SMRT došla i vas da malo poseti Vi kažete, čekaj malo, mi ovu SMRT nismo proizveli nego Ovi sa Zapada … ljudi, SMRT to ne shvata, svima isto dolazi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here