Tanjug
Radovan Višković

Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da je američka Ambasada u Sarajevu politička partija jer svaki dan izlazi sa političkim stavovima kojima se grubo meša u unutrašnje stvari BiH.

– Ambasador (Majkl) Marfi je u suštini lider jedne političke partije koja se zove američka Ambasada u BiH – ocenio je Višković u izjavi za RTRS.

Upitao je ko je Marfi da postavi pitanje “gde su pare”, (što kontinuirano objavljuje na platformi Iks), zar njemu premijer treba da polaže račune, a ima Narodnu skupštinu, Vladu, reviziju i inspekcije i organe koji se time bave, ukoliko treba polagati račune.

– Zašto bi taj gospodin bio vrhovni autoritet, pa da se njemu polažu računi? Treba sve to izdržati, jer vrlo brzo ćemo i njemu videti leđa – rekao je Višković.

Podsetio je da je prisustvovao mnogim sastancima na kojima je postignut dogovor u vezi sa ključnim pitanjima u BiH, a onda nakon samo nekoliko momenata ti dogovori padaju u vodu, jer su pojedinci, dok su došli do svojih automobila, primili telefonske pozive i odustali od svega.

Istakao je da Srpska ne može gurati glavu u pesak i ponovio da pritisak i ekonomsko i finansijsko iznurivanje Srpske traju pojačano u poslednjih godinu dana nametanjem sankcija pojedincima i preduzećima.

– Imate na udaru radnike koji su zbog sankcija ostali bez plate, a imaju kredite i treba decu da spreme za novu školsku godinu. A čujete tog ambasadora koji kaže da ne vodi sankcije protiv građana Srpske, nego pojedinaca i institucija. To nije tačno – naveo je Višković i podsetio da je UNA TV sa 80 zaposlenih prestala da emituje program, a nije se bavila politikom i zauzela je neutralni kurs.

Višković je rekao da u FBiH nije sve tako sjajno, da se tamo ne zna ko je vlast, a ko opozicija, te da su pojedinici dobro plaćeni da rade ono što trenutno rade protiv Srpske.

Ponovio je da Srpska redovno izmiruje svoje obaveze, a šire se dezinformacije o bankrotu. Protiv Srpske, istakao je, vodi se obojena revolucija koje iz godine u godinu doživljavaju modifikacije, te istakao da se pojedinci, odnosno poslušnici hvale time što im određeni ambasadori nenajavljeni kucaju na vrata i naređuju, prenela je Srna.

2 COMMENTS

  1. Auh Mile… Borba za opstanak na vlasti. Jadan narod u RS – u s vama. E moj Radovane jadovane Jadovane. Poslusaj Radovana III – bolje vam je sami s vlasti da sidjete nego da vas narod povesa od Banja Luke do Visegrada.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here