EPA
Goran Ivanišević i Novak Đoković

“Koliko je lud, ne bih se čudio da igra i u Los Anđelesu”, rekao je  uz smeh iz svog doma u Zagrebu Goran Ivanišević, čovek koji je skoro pet godina bio trener Novaka Đokovića. Sada je izdaleka, s osmehom na licu, gledao Novaka kako u javu pretvara san koji su zajedno sanjali.

Jutro posle, Sport klub je razgovarao telefonom sa Ivaniševićem, koji je finale gledao kod kuće.

– Neverovatno, bilo je zapisano, prva titula ove godine da bude na Igrama! Posle ovog može da bude i poslednja ove godine. Scenario je ispao najbolji i najlepši. Povreda, operacija, loše finale Vimbldona, ali videlo se šta znače volja i želja. Kada igra kako može, najbolji je teniser na svetu, ne može mu niko ništa – ističe Ivanišević.

Bili su zajedno blizu u Tokiju, Novak je u polufinalu imao set i brejk prednosti protiv Zvereva, ali… San je sada dosanjan, a Ivanišević je posebno impresioniran.

– Oduvek sam mu to želeo, pričali smo mnogo puta, toliko je želeo to zlato. Bilo je emotivno, drago mi je zbog njega jer znam koliko je to želeo – priča Zec i dodaje:

– Odigrati onako, to je meni fascinantno. Od Vimbldona je prošlo dve nedelje, tako se prešaltati u glavi, to je neverovatno. Volja, želja, snaga, to je čudo – 16 godina mlađeg momka, koji jače udara i koji je brži od tebe, a Novak napravi da ne izgleda mlađe i da ne udara jače i da nije brže.

Kao i često tokom njegove karijere, mnogi su sumnjali da Đoković opet može da igra onako kako je odigrao u nedelju.

– Samo lud čovek je mogao da kaže da Novak nema taj nivo igre u sebi. Kada želi, onda nema veze ko je preko puta, niko ga ne može pobediti. Igrao je pametno. Bio je agresivan, verovao je u svaki udarac koji je udarao. Alkaras udara jako, a Novak još jače, time ga je iznenadio i unervozio, pa je Karlos počinjao da greši. Dobro je Nole i servirao. Ključ je unervoziti Alkarasa i naterati ga na lake greške. To se desilo u taj-brejku, ali to je zato što ga je Novak unervozio, što je Alkaras znao da će biti kažnjen ako odigra kraće. To nije lako izvesti, ali Novak je tako mnogo želeo – kaže Ivanišević.

Goran ima još želja za Novaka.

– Ako mi je išta drago, drago mi je da je ovo osvojio. Još mu želim da uzme 25. slem, pa može u penziju, mada taj nikada neće u penziju. Može da nađe motivaciju. Nedostaje mu taj jedan slem da bude apsolutni rekorder (da prestigne Margaret Kort). Ovo će ga dignuti, osvojio je to što mu je oduvek nedostajalo. Ovakvom igrom, favorit je na US openu. Vimbldon ne računam, to je čudo što je i došao u finale, čudo što je uopšte i igrao, ali ono u Australiji protiv Sinera, da li će se tako nešto desiti, da se “ne pojavi” na terenu – nemamo kristalnu kuglu, ali ako ovako bude motivisan, favorit je.

– Još ćemo ga gledati dugo, ne mogu da ga se reše. Po mom mišljenju, jedan je od najvećih sportista svih vremena. Da li je u top pet, u tri ili dva, ali u pet najvećih sportista, lagano. Na koje će mesto ko da ga stavi, to je pitanje – zaključuje Ivanišević za Sport klub.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here