Tanjug/AP
Endi Mari

Uvek su bili odlični teniski prijatelji i veliki rivali, pa je i poslednja teniska želja Endija Marija bila upravljena prema Novaku Đokoviću. Na pitanje izveštača argentinskog portala “Klej” (šljaka na engleskom), koji bi san želeo da njegovi najveći suparnici ostvare, Britanac je rekao:

– Da Novak osvoji zlatnu medalju u Parizu. To mu mnogo znači, svaki put kada igra za svoju zemlju, vidi se koliko je bitno za njega. Bilo bi fantastično kada bi mogao da osvoji olimpijsko zlato.

Mari je dodao i da su njegove najvažnije partije u karijeri bile baš protiv Đokovića, jer ga je savladao u borbi za prvi grend slem trofej, na US openu 2012, kao i za prvi pehar na Vimbldonu, 2013.

Post Marija o Đokoviću možete pogledati OVDE.

Endi je poslednji meč u karijeri odigrao u dublu. Zajedno sa Denijem Evansom poražen je u olimpijskom četvrtfinalu od Tejlora Frica i Tomija Pola sa 6:2, 6:4.

– Ionako nikada nisam ni voleo tenis – oprostio se u svom stilu britanskog humora.

Naravno, to je bila šala, a ono što je stvarno mislio, rekao je na konferenciji za medije:

– Dao sam sve što sam mogao u karijeri. Sigurno je bilo stvari koje bih drugačije uradio, ali bilo je veoma teško osvajati grend slem titule u vreme tenisera koji su bili bolji od mene.

Nema sumnje da Mari misli na onaj neverovatan finiš 2016, kada je igrao sve što je mogao, i pobeđivao, i na kraju na završnom Mastersu savladao Đokovića u finalu i preoteo mu broj 1. Na žalost, cena je bila previsoka, uskoro je morao na prvu operaciju kuka i više nikad nije zaigrao ni približno nekadašnjem kvalitetu.

U istoriji će ostati zapisano da je nekoliko godina bio član “velike četvorke”, da je jedini u vremenu vladavine Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera uspeo da se popne na svetski vrh, da je osvojio tri grend slema, bio šampion Dejvis kupa i jedini u istoriji dva puta osvojio zlatnu medalju.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here