Tanjug/AP
Ismail Hanije

Politički lider Hamasa Ismail Hanije ubijen je u Teheranu, saopštila je iranska Revolucionarna garda (IRGC).

U odvojenom saopštenju, Hamas je saopštio da je Hanije ubijen zajedno sa svojim telohraniteljem u, kako se navodi, izraelskom napadu na njegovu rezidenciju nakon što je učestvovao na inauguraciji iranskog predsednika. Još nema nikakvog komentara Izraela.

Izrael uglavnom ne komentariše atentate koje je izvršila njegova obaveštajna agencija Mosad.

Nije jasno kada je Hanije ubijen, javlja CNN.

Ubistvo dolazi u teškom trenutku za Bliski istok, sa eskalacijom sukoba između Izraela i Hezbolaha koji prete da se prošire u širi regionalni rat, i dok se Hamas bori protiv izraelske vojske u Gazi.

Izraelska vojska saopštila je za CNN da “ne odgovara na izveštaje u stranim medijima“, nakon što su iranski državni mediji objavili da je politički lider Hamasa Ismail Hanije ubijen u Iranu.

Palestinski predsednik Mahmud Abas oštro je osudio ubistvo političkog lidera Hamasa Ismaila Hanijea u Teheranu. Palestinske nacionalne i islamske frakcije pozvale su na generalni štrajk i masovne demonstracije nakon Hanijeovog ubistva, javlja Rojters.

Hamas će voditi otvoreni rat za oslobođenje Jerusalima za šta je spreman da plati cenu, rekao je danas potparol palestinske grupe Samu Abi Zuhri, nakon ubistva lidera Ismaila Hanijea u Teheranu.

Abu Zuhri je ubistvo Hanijea opisao kao “ozbiljnu eksalaciju” i istakao da počinioci neće postići svoje ciljeve, preneo je Rojters.

2 COMMENTS

  1. @Mica,Jevrejski na palestinskoj zemlji koju su Jevreji okupirali i stvorili drzavu Izrael?
    Da li znas sta pises?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here