EPA

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Slovenije rezultatom 3:0 (25:21, 25:19, 25:19) u meču drugog kola grupne faze olimpijskog turnira u Parizu.

Izabranici Igora Kolakovića danas nisu uspjeli da ponove igru protiv Francuske kada je malo nedostajalo da “Plava četa” priredi iznenađenje protiv domaćina, pa će eventualni plasman u narednu rundu tražiti tek posle kalkulacija. Zablistao je fantastični Tonček Štern, koji je utakmicu završio sa 22 poena.

Za tako nešto, bilo bi poželjno da Kanada večeras izgubi protiv Francuske koja bi trebalo da opravda ulogu favorita, dok bi nakon toga samo pobeda protiv Kanade pogurala Srbiju do druge runde Olimpijskih igara.

Slovenci su strpljivom igrom sačekali i dočekali trenutak da preuzmu vođstvo već na početku prvog seta, da bi Srbija sa malim nizom 3:0 uspela da izjednači rezultat sredinom seta.

Ipak, srpski odbojkaši nisu imali rešenje za Šterna koji je danas bio ubedljivo najraspoloženiji odbojkaš na parketu arene “Južni Pariz 1”, pa su Slovenci zasluženo osvojili prvi set.

Drugi set je počeo na sličan način kao i završetak prvog, vođstvom Slovenije, ali su srpski odbojkaši uspjeli da steknu prednost koju su ponovo izgubili sredinom seta.

Usledila je neverovatna serija Slovenije 10:0, kada je bilo jasno da srpski odbojkaši neće uspeti da se vrate u igru, a ponovo je briljirao odbojkaš Olimpijakosa Štern koji je podsetio na legendarnog Ivana Miljkovića iz najboljih dana.

Početak trećeg seta dao je nadu da srpski odbojkaši mogu da osvoje potreban set koji bi im produžio “život”, međutim, ponovo je presudila bolja igra Slovenije sredinom seta, posle čega Srbija nije mogla do preokreta.

Odbojkaši Srbije će poslednji meč u grupnoj fazi OI igrati protiv selekcije Kanade, a taj meč na programu je 3. avgusta od 21.00 sat.

Plasman u četvrtfinale izboriće po dve prvoplasirane reprezentacije iz sve tri grupe (A, B i C), kao i dve najbolje od ukupno tri trećeplasirane selekcije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here