EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Novak Đoković, najbolji teniser svih vremena, za četvrtfinale aktuelnog turnira boriće se protiv Dominika Kepfera, nemačkog tenisera, koji je savladao Italijana Matea Arnaldija rezultatom 3:6, 6:2, 6:1.

Rutinski i ubedljivo je Novak Đoković pobedio Rafaela Nadala, a sada mu sledi susret sa Nemcem koji je napravio već nekoliko iznenađenja.

Iako se očekivalo da će se srpski as u ovoj fazi turnira sastati sa Francuzom Arturom Fisom, mladi teniser savladan je od strane Arnaldija. Zato je Italijan bio favorit u meču sa Kepferom, ali dogodilo se iznenađenje.

Iako je u prvom setu opravdao ulogu favorita, Nemac je pojačao ritam i u naredna dva seta Arnaldiju prepustio ukupno tri gema. Potpuno je promenio tok meča i na kraju upisao veliku pobedu.

Novak i Dominik do sada su tokom karijere odigrali jedan meč i to pre četiri godine na mastersu u Rimu, a srpski as tada je slavio posle bitke u tri seta.

Moraće Đoković da bude oprezan i da ne dozvoli pad koncentracije koji mu se dogodio tokom meča sa Nadalom jer je Kepfer očigledno stigao kao izuzetno motivisani igrač iz senke.

U četvrtfinalu pobednik ovog meča potencijalno bi mogao da se sastane sa Stefanosom Cicipasom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here