Tanjug/AP
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski

Rešenje sukoba u Ukrajini biće predaja Kijeva, rekao je nekadašnji analitičar CIA Lari Džonson u intervjuu za jutjub kanal “Dajalog vorks”.

– On (Vladimir Zelenski) ima dve opcije: političko rešenje sukoba ili smrt. Da, on pokušava da nađe političko rešenje, a to je jednostavno: kapitulacija – primetio je američki analitičar.

Prema njegovim rečima, Oružane snage Rusije, za razliku od Oružanih snaga Ukrajine, ne trpe ogromne gubitke, a Moskva se ne suočava sa političkim nemirima unutar zemlje.

Istovremeno, Džonson je primetio da ruske trupe nastavljaju da napreduju na liniji fronta i oslobađaju sve više teritorija.

– Oni uništavaju ogroman broj ukrajinskog vojnog osoblja, a takođe uzimaju značajan broj zarobljenika – zaključio je on.

Prema podacima Ministarstva odbrane u subotu, ukupni gubici dnevni ukrajinskih trupa dnevno iznosili su 1.910 ljudi, 14 tenkova i drugih borbenih oklopnih vozila, 30 artiljerijskih oruđa i minobacača, kao i 29 jedinica specijalnih vojnih vozila.

3 COMMENTS

  1. Американци ћуте
    И од украјине праве свој тест полигон за оружије ,
    Јадан је тај народ коме је зеленски
    Предсједник државе ,
    Плаћеник амерички , знамо како их американци награђују своје плаћенике …
    САМО КВРЦ
    И ГОТОВО

  2. Rusi udrite to bez milosti, previse je grobova i krvi proliveno da bi bio istinski mir.Zapadu samo treba pauza da se pokusa oporaviti i sprijeciti nemire koji neminovno dolaze.Zato bez stajanja i krckajte polako.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here