Vesti
Na Štandovima povrĆe iz ovog dela Srbije

Paradajz fest je kao trodnevna turistička manifestacija sa kulturno-umetničkim programom za sve uzraste i ove godine opravdala je cilj, promociju poljoprivrednih i turističkih potencijala opštine Lebane, smatraju u organizacionom odboru ove manifestacije koja je prvi put održana 2021. godine.

Lebanski kraj je prvi po broju zasađenih korena i proizvedenog paradajza u Srbiji, tako da ne čudi da su se odlučili za jednu ovakvu manifestaciju čiji je cilj promocija poljoprivrednih i turističkih potencijala ovog dela juga Srbije. Ovaj festival je i međunarodnog karaktera pa ga posećuju izlagači i turisti iz okolnih zemalja. Na pedesetak štandova izlagača raznih sorti paradajza i ostalih poljoprivrednih proizvoda, kao i izlagači mešovite robe, ove godine su svojim izgledom i asortimanom nadmašili protekle sezone.

Prikazane i tegle sa čuvenom ljutenicom

U kulturno-umetničkom programu održani su koncerti brojnih izvođača, a nisu izostala ni takmičenja u pripremi jela od paradajza. Najukusnije jelo po oceni stručnog žirija napravila je Zvezdana Jovanović, a najukusniju salatu ekipa Čeri u sastavu Zorica Stojiljković i Danica Stanisavljević. Najteži paradajz ubran je u Cekavici, na poljoprivrednom gazdinstvu “Živković” i teži 1.410 grama, a za najlepše dekorisanu tezgu proglašena je tezga Poljoprivrednog gazdinstva “Ivković” iz Konjina, koji se ponose raznovrsnim sortama povrća koje uzgajaju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here