EPA/Valeriy Sharifulin
Dmitrij Peskov

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je za list “Izvestija” da za sada nema konkretnih rezultata po pitanju pregovora sa Ukrajinom, te da nije poznato koliko su realni signali iz Kijeva.

– Zasad nema ništa konkretno u vezi sa pregovorima. Postoje nejasni signali, ali ne znamo koliko su realni. I dalje je na snazi zabrana kijevskog režima da vodi bilo kakve pregovore sa nama – rekao je Peskov, upitan da li je Moskva dobijala neke konkretne signale od bilo kojih političkih snaga iz Ukrajine koji govore da su spremni na kompromis.

U međuvremenu, ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba rekao je da Kijev niko neće nagovoriti da vodi mirovne pregovore, te da će sami donositi odluke o tome.

– Niko nas neće ubediti da pregovaramo, jer nas je nemoguće ubediti. Sami ćemo donositi sve odluke – rekao je Kuleba nakon posete Kini, upitan da li je Peking podsticao Kijev na pregovore.

On tvrdi da zapadne zemlje, koje podržavaju Ukrajinu, ne pokušavaju da je podstaknu na pregovore.

Peskov je ranije rekao da je Rusija otvorena za pregovore sa Ukrajinom, da postoje različite opcije sa kim se oni mogu voditi. Istovremeno, on je napomenuo da prvo treba da se utvrdi u kojoj meri je Kijev spreman za dijalog, jer se trenutno “čuju veoma različite izjave”.

2 COMMENTS

  1. Balkanski konflikti očito nisu bili naravoučenije za Ukraince i Ruse. Da rezimiramo kako počinje takva vrsta konflikata. Prvo postoji teritorija koja nije zadovoljna statusom svojih građana koji su od državotvornosti uvedeni u manjinu sa ograničenim pravima. Tu činjenicu iskorištavaju veliki svetski proizvođači oružja i putem političara i službi svojih zemalja produbljuju konflikt i to obično kroz delovanje povećanja represije koje neminovno dovodi do još većih konfrontacija na terenu. Kada konfrontacija dobije kritičnu masu opredeljujući se za najčešće slabiju stranu počinje pomaganje u oružju strane u sukobu. Epilog je s jedne strane dužničko ropstvo slabije strane u sukobu i plačanje reketa navodne zaštite. Ukraini praktično za ispucanu municiju cena će biti stotine hiljada hektara oranica i rudni resursi i to dobijeni po ratnim cenama oružja koje je plasirano na konfliktno područje. Sa druge strane u konfliktu dobijate opet osiromačenog navodnog pobednika koji opet od istih traži kredite za oporavak izmučene privrede. Sve dok se u svetu ne počnu kažnjavati pravi vladari rata tj. podstrekivači i nalogodavci tzv. \”eskalacionih ubica\” npr, slučaj porodice Zec u Zagrebu, Merkale, Srebrenica, Račak , Majdan itd. tj. zlodela koja su po surovosti i efektu okidači izbijanja masovnih sukoba na pojedinim žarištima u svetu neće biti mira. Zakulisne radnje svetskih korumpiranih ili zapadni naziv lobiranjem dovedenih na vlast političara koji rade sve u interesu ratnih i poratnih profita multinacionalnih fondova i kompanija su glavni krivci miliona poginulih sinova i očeva diljem planete. Nažalost na kraju ispada da nisu krivci ni ti fondovi koji samo idu za profitom već oni iz administracija država kojima su građani poverili svoje glasove. Elem narodi u svetu su sami sebi krivi šta bez iznimke uvode u vlast političare koji su lopovi, ubice, lažovi ili jednostavno rečeno ljude bez morala, srama i skrupula. Ne vidi se razlika u nemoralu između političara sukobljenih strana a pogotovo onih političara velikih sila koji ih podržavaju . Jedino je u Americi ali samo nazivom pravilno označena uloga političara na vlasti a to bi trebala da bude samo administracija. Za modernu vrstu administriranja u upravljanju ljudi su izgradili univerzalna i u celom svetu ista mesta samo ih ti administratori vrlo retko upoznaju je i zatvori su za ljude ali ne i za političare.

    • To je bilo oduvek tako I sada je I bice na dalje.Zemaljsko poziriste nije staticno Puno drame sa kracim periodima tzv srece i mira i sve tako u krug.To je valjda da bi smo shvatili da smo ovde samo privremeno i da nam ovde nije istinski mesto mada veliki deo nas smatra suprotno

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here