Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da u naredne tri godine svu snagu i energiju mora da usmeri u napredak i rast zemlje.

On je za TV Prva rekao da pošto izbora neće biti naredne tri godine, do 2027, cilj je sada da pokuša da se do kraja avgusta sve pripremi za dalji rast plata i penzija.

– Želim da postavimo sve i idemo na povećanje plata i penzija, a da ne ubijemo poslodavce, da to bude stabilan napredak ljudi. Inflacija neće prelaziti četiri odsto, jul je bio lošiji zbog povećanja cena nafte, verujem da će u avgustu ići u rikverc što će smanjiti inflaciju. Na to povećanje plata mora da bude veće, posebno penzija. Plate i penzije ne smeju da kasne – rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, bitno je da se u naredne tri godine ostavi neki trag.

– Za tri godine će biti 15 godina da sam na vlasti – dva puta sam biran za predsednika, bio sam predsednik i potpredsednik vlade. Nikada niko bar skoro neće tako ubedljivo da pobedi na predsedničkim izborima. To smo uspeli zahvaljujući velikom radu i jer su ljudi znali da radimo ne lake stvari i stvari koje nisu popularne – rekao je Vučić.

On je rekao da niko nije bio za mere fiskalne konsolidacije, ali je znao da govori istinu i da ne obmanjuje građane.

– Kada smo izvukli zemlju iz fiskalnog problema krenulo je na bolje. Kada donosite takve odluke lako je meni da sedim i svađam se sa opozicijom. Ali proleti 2, 4, 5 godina i kažete šta sam uradio iza sebe, koje pruge, plate, penzije, kakav kurs dinara imamo. Voleo bih da 2027 mogu da se bavim nečim drugim i da ostavim iza sebe nasleđe promenjene svesti velikog broja nas, dosta toga učinjenog – rekao je Vučić.

2 COMMENTS

  1. Jos ce da nas ubedi da je rudarenje litijuma lekovito za Srbe i njihove buduce generacije…..

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here