Z. Vicelarević
Novi iskorak ka rasejanju: Predstavnici dijaspore i Telekoma

U Generalnom konzulatu Republike Srbije u Frankfurtu održan je sastanak delegacije Telekoma Srbija, predvođene generalnim direktorom Vladimirom Lučićem, sa predstavnicima srpskih klubova i udruženja u pokrajni Hesen. Na sastanku su predstavljene aktivnosti i planovi Telekoma na nemačkom tržištu gde je nedavno otvorena firma MTL Nemačka koja će na teritoriji ove zemlje ponuditi telekomunikacione usluge. Goste iz Srbije, Austrije i predstavnike naših klubova i udruženja dočekali su Aleksandar Đurđić. generalni konzul u Frankfurtu, Vladimir Rajić, konzul i Marija Rakić, vicekonzul, kao domaćini sastanka.

Besplatno telefoniranje

Aleksandar Đurđić je za “Vesti” rekao da im je bila čast da ugoste visoku delegaciju Telekoma Srbije i sugrađane.

– U dogovoru sa delegacijom Telekoma pozvali smo predstavnike srpskih klubova sa teritorije koju pokriva naše diplomatsko konzularno predstavništvo i oni su se odazvali u velikom broju, na čemu sam im zaista zahvalan, s obzirom da je sezona odmora već kod mnogih počela. Smatram da je ovo bio jedan konstruktivan sastanak i verujem da će doprineti da aktivnosti Telekoma, odnosno MTL Nemačka budu uspešne, kao i da je ovo samo početak i da će se narednih meseci ostvariti planovi Telekoma da u Frankfurtu i Ofenbahu otvori poslovnice – kaže Đurđić.

Vladimir Lučić je kazao da je ovom promocijom urađen veliki iskorak i za Telekom Srbija i za korisnike u dijaspori.

– Mi smo od prošle godine ovde mobilni operater i koristimo kvalitetnu mrežu Vodafon. Želimo da se našim ljudima predstavimo sa ponudama koje imamo. Prvo je mobilna telefonija sa kojom smo pokrili celu teritoriju Nemačke sa 5G signalom, tako da svaki naš korisnik iz dijaspore može bez menjanja broja da pređe kod nas. Samim prelaskom, kada dođe u Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Severnu Makedoniju, nema roming i sa tog broja je u ovim državama telefoniranje besplatno – objasnio je Lučić.

Ukazao da je tako Telekom uveo Srbiju i ostale nabrojane zemlje u EU.

Atraktivna cena

– Osim toga, MTL televizija sa 300 kanala je jedini legalan distribter televizijskog programa na vašem televizoru ili mobilnom telefonu po simboličnoj ceni od 5,90 evra. Ova akcija će trajati duže vreme, a cena je ovako atraktivna, jer je ovde najveći problem u segmentu televizije piraterija. Sastanak je bio odličan, pre svega, zato što je odziv bio odličan – kazao je generalni direktor Telekom.

Saša Ćelić, predsednik KHD Kolo je rekao da nosi veoma pozitivne utiske sa sastanka i da je ovo vrlo ozbiljna priča.

– Smatram da je vrlo interesantno za naš narod u dijaspori. Pre svega tu mislim na mobilnu telefoniju i na roming, jer ne moramo više da kupujemo nove telefonske kartice ili da ih menjamo na ulasku u našu zemlju. Paket televizijskih programa je takođe veoma zanimljiv i zbog cene i zbog izbora i količine programa koji su u ponudi, ali i zbog toga što je to legalno i korisnici imaju kome da se obrate u servisu ukoliko žele dodatne informacije – naveo je Ćelić.

Predednik SD Dunav, Krsta Prtljaga je takođe zadovoljan sastankom.

– Imali smo veoma konstruktivan sastanak iz više razloga. U razgovorima smo dobili dobre garancije, podršku i na dobrom smo putu da uradimo zajedno sa Telkomom Srbija odličnu saradnju u budućnosti. Sada treba svi složno da se angažujemo, kao predstavnici klubova, da to sprovedemo kako bi bolje ušli u budućnost. Kroz saradnju SD Dunava i MTL Nemačke, cilj je da damo mogućnost našim članovima i svim zainteresovanima jednostavnijeg putovanja u domovinu – naveo je on.

Svuda s jednom karticom

Direktor Radio Vidovdana, Miloš Regeljac je spreman da saradnju sa Telkomom Srbija i MTL Nemačke.

– Ideja je jako dobra jer ima mnogo naših ljudi iz Srbije, Crne Gore, Severne Makedonije i Bosne i Hercegovine koji će biti zainteresovani za ovo što nam nude iz Telkom Srbija i MTL Nemačka. Mislim da će to biti dobra stvar. Meni se posebno sviđa da sa jednom karticom i jednim brojem možemo da telefoniramo u Srbiji i Crnoj Gori jer su to države iz kojih dolaze moji roditelji i tamo provodim najveći deo odmora – kaže i objašnjava da mu je do sada bio veliki problem da na svim granicama isključuje razne opcije na telefonu i menja kartice kako ga ne bi, po povratku u Nemačku, dočekao veliki telefonski račun.

Što se ponude MTL televizije tiče, Regeljac smatra da će sa tom cenom osvojiti nemačko tržište i to u veoma kratkom roku.

Velika podrška

Vladimir Lučić je zahvalio se generalnom konzulu Aleksandru Đurđiću i konzulatu na izuzetnom prijemu.

– I da naglasim da smo u Nemačkoj imali veliku podršku konzulata, što je veoma bitno, kako ovde u Frankfurtu, tako i u Minhenu i Štutgartu. Stekao sam utisak da konzulati dosta rade na tome da povežu srpsku zajednicu, a i Srbi su dobo organizovani. Mislim da ćemo i mi na neki način da utičemo da srpska zajednica bude još jača, ne samo u Nemačkoj već u čitavom svetu – zaključio je on.

Sastanku su prisustvovali predsednik KUD Vidovdan Bojan Regeljac, direktor Radio Vidovdana, Miloš Regeljac, predsednik SD Dunav iz Hohajma na Majni, Krsta Prtljaga, predsednik KHD Kolo Frankfurt, Saša Ćelić, potpredsednik SZ Izvor iz Noj Izenburga, Siniša Đokić, predsednik i potpredsednik Srpskog kulturnog udruženja Beli Orao Hohtaunus iz Bad Homburg Jovica Bošnjak i Đorđe Zečević, i sekretar SKC Ofenbah Predrag Mišić. Pored generalnog direktora Vladimira Lučića, u delegaciji Telekoma Srbija su bili, finansijski direktor Telekoma Srbija Marija Spasić, direktor za brigu o korisnicima, Katarina Đorđić, pomoćnik direktora za komercijalne poslove MTS doo Nataša Jocić,, predsednik MTS dela Kosova i Metohije Zoran Milojević i predstavnici MTL Austrija, Saša Žurkić i Danjin Saletović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here