Tanjug/AP
Novak Đoković

Najbolji teniser svih vremena u nedelju će imati priliku za novi podvig. Srpski igrač Novak Đoković plasirao se u finale Vimbldona pošto je u petak bio bolji od Lorenca Muzetija u tri seta i zakazao “blokbaster” finale sa Karlosom Alkarasom.

Posle trijumfa nad Italijanom, 37-godišnji Đoković govorio je za medije o mnogim interesantnim temama.

– Nisam bio siguran da li ću učestvovati na Vimbldonu samo nekoliko dana pre početka. Uspeo sam da se oporavim, mnogo sam srećan zbog finala. Prvih nekoliko mečeva nisam razmišljao o tome da igram za titulu, samo o tome kako se krećem, da unapredim taj deo. Kada sam shvatio da se dobro krećem, da sam blizu vrhunca, shvatio sam i da mogu da se takmičim za titulu. Posle mišljenja eksperata nisam ništa forsirao, samo sam pratio smernice koje su doktori dali. Testirao sam koleno, sve što smo radili pred turnir je davalo pozitivne signale. Možda su neki govorili da je prenagljeno, ali ja mislim da nije. Stalno pominjem Tejlora Frica, koji se vratio i ranije nego ja. Igrao je na Vimbldonu tri kola, veoma duga, i to me je ohrabrilo – rekao je posle meča Đoković.

U finalu Novaka čeka Alkaras.

– Mislim da engleska publika ima sve iz oba sveta, imaju vremena da uživaju i u tenisu i fudbalu. Vimbldonsko finale je najgledaniji meč u svetu tenisa. Znamo koliko je bitno sve, ne znam koliko ću slomiti njegovo srce, ali već ima tri grend slema, igra za četvrtu titulu. Karlos zna da se adaptira, igra onako kako je potrebno u datom trenutku. Veoma kompletan igrač, svi delimo to mišljenje, nadam se da će mi dati ovo finale koje predstoji, a posle toga ću navijati za njega – izjavio je iskusni Srbin.

Da li je Novaku motivacija činjenica da može da stigne Rodžera Federera po broju titula na Vimbldonu?

– Rodžer ima osam titula na Vimbldonu, to je očigledno velika motivacija. Sada kada imam 37 godina i takmičim se sa 20-godišnjacima, uvek moram da izađem i budem najbolji, da budem na nivou sa Karlosom, Sašom, Danilom, Janikom… Najslabiji rezultati su mi ove godine, moram da se adaptiram i da prihvatim, da sam imao i ovu povredu. Bilo je sezona u kojim nisam igrao kako treba, ali osvojim titulu na Vimbldonu i sve krene u sjajnom smeru. Te jedne godine nisam igrao kako sam želeo, ispao sam rano u Australiji, ali sam osvojio Vimbldon. Vimbldon izvlači najbolje iz mene, znam šta je na crti. Istorija je na crti svaki put kada igram grend slem – poručio je osvajač 24 grend slem titule.

Duel Đoković – Alkaras, repriza prošlogodišnjeg finala, zakazan je za nedelju od 15.00, a direktan prenos tog duela očekuje vas na kanalu Sport klub 1.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here