Tanjug/AP

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Vimbldona pobedom nad Holgerom Runeom sa 6:3, 6:4, 6:2.

Bila je to autoritativna Đokovićeva partija, a najviše drame viđeno je u finišu drugog seta. Tada je Novak propustio šest set lopti na Runeov servis pri rezultatu 5:3, a onda se na 5:4 malo stegao i Rune je došao do brejk lopte.

Tada je Đoković sjajno odservirao i završio forhendom, bekhendom skinuo liniju i onda došao do seta.

Iskoristio je takav finiš drugog seta da dodatno pritisne Runea, odmah je napravio brejk na startu trećeg seta. Danac se nije predavao, imao je polušanse, imao i brejk loptu, ali je Novak svaki put u tim trenucima bio na visini zadatka i došao je do četvrte pobede u šest međusobnih mečeva sa Runeom.

Posle meča, Đoković se obratio i navijačima, pogotovo onima koji su navijali „Ruuuune“, što je podsećalo na „uuuuu“.

– Čestitam iz dubine duše svim navijačima koji su ostali ovde, a svima koji su odabrali da pokažu nepoštovanje – želim vam lakuuuuuuuuu noooooooć. Gooood niiight. Na Turu sam više od 20 godina, znam sve trikove. Ljudi ovde vole tenis, plate kartu, cene napore igrača. Igrao sam u mnogo neprijateljskijim atmosferama, ne možete mi ništa – rekao je Novak.

Prvi set bio je pesma, Đoković je osvojio prvih 12 poena i dominirao do kraja tog dela igre. U drugom je, osim u finišu, bilo napeto i u ranoj fazi, jer se Novak mučio sa stomakom, ali posle odlaska u toalet je sve bilo kako treba.

Novak će se u četvrtfinalu sastati sa Aleksom de Minorom, koji je izbacio Artura Fisa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here