Tanjug/AP

Kakva drama u Lajpcigu! Hrvati su vodili protiv prvaka Evrope sve do 98. minutu i bili na pragu nokaut faze, ali su “Azuri” izjednačili u poslednjim sekundima meča.

Činilo se da će gol Luke Modrića u 55. minutu biti dovoljan “vatrenima”, međutim, Italijani nisu tako mislili.

Sekundi su delile Hrvate od velike pobede nad aktuelnim prvacima Evrope, međutim, u bukvalno poslednjem napadu “Azura” Kalafjori je pronašao na levoj strani Zakanjija, koji je efektnim golom savladao do tog trenutka odličnog hrvatskog golmana Livakovića.

Ovaj rezultat znači da je Italija kao druga u grupi obezbedila nokaut fazu.

“Azuri” su bili bolji tokom većeg dela meča, pogotovo u prvom poluvremenu, ali su Hrvati bolje krenuli posle pauze i poveli golom kapitena Modrića u 55. minutu.

Samo nekoliko trenutaka ranije Điđi Donaruma mu je odbranio penal, nakon što je Fratezi igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Međutim, minut kasnije Budimir je šutirao na gol Italije, Donaruma je ponovo sačuvao mrežu, ali je Modrić pokupio odbitak i doveo svoju selekciju u vođstvo – 1:0!

Od tog trenutka “Azuri” su krenuli u totalnu ofanzivu i na kraju uz mnogo sreće, golom u 98. minutu stigli do izjednačenja – 1:1.

U drugoj utakmici iste grupe rutinska pobeda rezervnog tima Španije protiv Albanije.

Španija ide dalje kao prva sa devet bodova, Italija je druga sa četiri, Hrvatska treća sa dva, dok je Albanija posljednja sa jednim poenom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here