Tanjug/AP
Karlos Alkaras

Španski teniser Karlos Alkaras prvi je finalista Rolan Garosa u muškom singlu! Posle pobede nad Janikom Sinerom govorio je za medije i dotakao se prošlogodišnjeg nastupa na Kupu musketara.

Meč je trajao više od četiri sata, a rezultat je bio 2:6, 6:3, 3:6, 6:4, 6:3 za Alkarasa.

– Moraš da pronađeš radost i u patnji na terenu, to je ključ, pogotovo na šljaci, na Rolan Garosu… Duge razmene, četiri sata, ali kao što uvek kažem svom timu, u patnji na terenu treba uživati. Najteže mečeve u kratkoj karijeri igrao sam protiv Sinera, onaj US open 2022. Neverovatan je igrač sa sjajnim timom, radujem se novim mečevima s njim – rekao je posle meča popularni Karlitos.

– Video sam da se Janik malo muči, obojica smo imali grčeve, morali smo da se borimo. Naučio sam lekciju iz prošlogodišnjeg meča sa Đokovićem, ostao sam smiren, pokušao malo da skratim poene znajući da će grč proći. Jeste bilo čudno. Čekao sam svoju šansu i iskoristio je, četvrti i peti set bili su odličan tenis –  izjavio je Španac.

U finalu će se teniser iz Mursije boriti za svoju treću grend slem titulu. Osvojio je US open 2022. godine, a trijumfovao je i na prošlogodišnjem Vimbldonu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here