Tanjug
Nemanja Vidić

Nije dobar imidž da neko za koga se nije dokazalo da je nevin predstavlja našu zemlju kao prvi čovek srpskog fudbala, rekao je Nemanja Vidić u velikom intervjuu za britanski “Tajms”, misleći na predsednika FSS Dragana Džajića (77).

– Imamo ljude koji su po 40 godina u srpskom fudbalu – nastavio je Vidić bez dlake na jeziku.

– Neki su veoma važni bivši igrači, ali problem je u tome što se nisu edukovali o tome kako se fudbal promenio u poslednjih dvadeset godina. Imamo mnogo problema sa regularnošću šampionata, problema u prošlosti kao što je nameštanje mečeva. Talentovani smo, ali ljudima su potrebna najbolja moguća oruđa i najbolje moguće okruženje kako bi proizveli kvalitet – naveo je bivši kapiten Crvene zvezde i Mančester junajteda.

Vidić je istakao da želi da bude deo nečega što donosi promenu.

– Ne radim stvari čisto reda radi, da bih nešto radio. To mora da se ima neki smisao, zato sam želeo da budem u Fudbalskom savezu Srbije, da promenim stvari koje postoje već mnogo godina – istakao je 42-godišnji legendarni fudbaler za “Tajms” i dodao:

– Rekao bih da imam punu podršku naroda, ali nekad moraš da budeš na istoj liniji sa politikom, sa realnošću – realnost u ovoj situaciji u mojoj zemlji i vladi naše zemlje jeste da nije bilo spremnosti za prave promene. Ali osećam da (promena) dolazi, stiže nova generacija.

Užičanin ističe da srpski fudbal gubi vezu s navijačima.

– Našoj reprezentaciji ide dobro, imamo igrače poput Mitrovića, Jovića, Vlahovića, Tadića, ali generalno gledano, srpski fudbal ne napreduje i gubi vezu s navijačima. Želim da stvorim tim ljudi koji su dobri u različitim aspektima, koji mogu da pomognu da se srpski fudbal razvije. To je moja strast, pre svega – zaključio je Vidić.

1 COMMENT

  1. Gospodine Vidicu vas sam postovalac i navijac ali
    Ali mislim da si sada stvarno preterao
    Pogledaj prvo sebe u ogledalo i ti si tokom karijere pravio penale u reprezentaciju kao da si placen za to
    A niko te nije javno prozvao i ponizio
    A za Mancester si ginuo na terenu, zato pusti tu retoriku nego gledaj sebe
    Politika je umesana u Srbiji u svemu a u Engleskoj kao nije
    Zato nemoj da prozivas Dzajica, legendu na ovakav nacin
    Ne gazi ni svoju “legendu” pred narodom
    Cutanje je zlato
    A ti radi da dodjes na celo Fudbalskog saveza Srbije ali bez pljuvanja drugih

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here