TV Prva/screenshot
Goran Vesić

Vlada Srbije puno ulaže u razvoj infrastrukture, jer tu vidimo mogućnost generisanja bruto domaćeg proizvoda, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i najavio ulaganja kako bi naše saobraćajnice bile prilagođene zahtevima sadašnjeg vremena.

On je otvarajući kongres Udruženja špeditera Jugoistočne Evrope rekao da je završen tender koji će omogućiti postavljanje 320 elektropunjača na auto-putevima u Srbiji.

– Dogovorili smo takođe da se na ulazima u Srbiju omogući punjenje vodonikom pošto sve više kamiona koristi vodonik, jer želimo da prilagodimo naše auto-puteve i saobraćajnice i da se prilagodimo vremenu koje dolazi, a pre svega električnim vozilima i drugim vozilima koja koriste alternativna goriva – rekao je Vesić.

Dodao je da se radi na projektu pretvaranja postojećih 1.000 kilometara auto-puteva u pametne auto-puteve kako bi se omogućilo korišćenje naprednih tehnologija. Prema njegovim rečima radi se i na pripremi Zakona o infrastrukturi za alternativna goriva koji će biti usvojen do kraja ove godine.

– To je deo naših obaveza iz pristupne agende prema Evropskoj uniji i trudićemo se da pratimo sve trendove kada je u pitanju saobraćaj – naglasio je Vesić.

1 COMMENT

  1. Bilo bi Dobro da se ulaze i u zivotni standard ljudi Ima takve sirotinje da je strah i pomisliti na to koji zive gore nego psi i macke bogatasa To je totalna degradacija ljudskog Roda i svih hriscanskih merila za koje se mi izdajemo

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here