Tanjug
Zoran Milanović

Hrvatska je dno EU, Bugarska je jedina lošija od nas i svako jutro molimo Boga da joj se ništa ne dogodi da ima ko biti zadnji, izjavio je predsednik Hrvatske Zoran Milanović ističući da je državi potrebna decentralizacija, prenosi HRT.

– Da se pošteno upravlja javnim novcem, da se ne daje svome, da se ne krade, da se ne otima i da se ne nameštaju proslovi, to je bit javnog posla. Bez toga cela konstrukcija pada u vodu i, ono što je najgore, to gledaju oni koji dolaze, koji će sutra osnivati firme, glasati i nije dobro da se naviknu na nešto što je izopačeno. U javnom životu i poslovanju ima previše izopačenosti, naprosto socijalne nastranosti – poručio je Milanović na svečanoj sednici Gradskog saveta grada Zlatara povodom obeležavanja Dana Grada.

On je rekao da je Hrvatskoj treba decentralizacija, ali i da je pitanje do koje mere.

– Nivo decentralizacije u Hrvatskoj je, nažalost, nikakva. Nije bila moguća pre trideset godina, posebno ne u vreme rata i trebalo ju je polako sprovoditi – rekao je, i dodao kako se po pitanju decentralizacije ne radi ništa “ne zato što se to ne zna, jer modeli postoje, nego zato što se neće”.

Objasnio je i zašto se, po njemu, neće provesti decentralizacija – “jer, time se gubi politički uticaj, reket i mogućnost iznude”.

– Radićeš po mom i dobićeš novac, a pre svega ću novac davati svom – to ne valja, to svi vide, ali se tome prilagođavaju, pa i mladi ljudi jer to ne mogu promeniti. To treba menjati! I ne bi trebalo imati veze niti sa jednom političkom bojom, a nažalost ima. Za to se valja i treba boriti, za to se jedino ima smisla boriti jer sve druge stvari manje-više funkcionišu – istakao je Milanović.

Hrvatska je dno EU kada se gledaju bivše socijalističke države, Bugarska je jedina lošija od nas i “svako jutro molimo Boga da joj se ništa ne dogodi da ima ko biti zadnji”, nastavio je oštro hrvatski predsenik.

– To nije ono čime se mi moramo zadovoljiti. Ja sad nemam veze ni s jednom strankom, ni s jednom izbornom listom. Hrvatska za početak mora biti negde u sredini, a onda razmišljati o tome da u konkurenciji Mađarske, Češke, ne Danske i Švedske budemo najbolji, da budemo kao Slovenija koja je imala upravljačko umeće i sreću da se zadnjih 30 godina razvija malo drugačije nego Hrvatska i to se vidi – zaključio je Milanović.

8 COMMENTS

  1. SRBIJA JE KONAČNO NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE…ŽIVELA EVROPSKA UKRAJINA!!!

  2. Treba jos da se prikljuce, Srbija, BiH, pa tu su jos Crna Gora, Makedonija i Albanija.oda ce Hrvatska biti u istom
    drustvu.Vjerojatno Srbija nece u EU pod uslovima da se odrekne svoje svijetinje Kosmeta i prdruziti se agresoru
    NATOa i odrekne Russije tj. postavi sankcije. Poznato nam je da Zapada zeli Srbiju da vidi na kolenima, ?U nadi da taj film se nece vidjeti ni ostvariti zelja Zapadu koji prizeljkuje. Srbija kao sto se prikszuje ustvari j jeste neutralna, i nezavisna odabrala svoje put samostalni i demokratski, to je nitko nemoze uskratiti.

  3. Хрвати у Југославији били генерали, политичари, доживотни председници, а и ЕУ магарећа клупа.

  4. Nacionalne mafije koje izmisljaju casne hrvate, casne bosance i hercegovce, casne srbe, sve casni i vecasni, a oni pune bisage od Vardara pa do Triglava. Casna neka mafija:)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here