Tanjug/AP
Ministarka spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok

Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok pozvala je u četvrtak na povećanu vojnu podršku Ukrajini, upozoravajući da bi njenim porazom rat stigao do srednje Evrope.

– Ako Ukrajina ne može da nastavi da se brani, onda ruski agresijski rat preti dalje ka evropskim granicama, prema našim granicama NATO. Ako Ukrajina ne može da nastavi da brani našu slobodu, onda ovaj rat preti da bude osam sati vožnje udaljen od Berlina, ili još osam sati od Brisela, srca naše Evropske unije, srca našeg NATO saveza – rekla je Berbok novinarima u Berlinu.

Šefica nemačke diplomatije rekla je da su saveznici iz NATO razgovarali o najnovijem razvoju događaja tokom sastanka u sredu i da su se složili da pojačaju svoju podršku Ukrajini, uz vojnu obuku i bolju koordinaciju isporuke oružja.

– Apsolutno je u našem interesu da povećamo podršku Ukrajini. Naročito na ovoj 75. godišnjici NATO, toliko je važno da jasno stavimo do znanja da stojimo ujedinjeni u podršci Ukrajini i da zajedno stojimo za našu slobodu i naš mir – rekla je Berbok.

Ministri spoljnih poslova NATO okupili su se u Briselu na dvodnevnom sastanku povodom 75. godišnjice osnivanja ovog vojnog saveza.

Oni su se u četvrtak sastali sa ukrajinskim ministrom spoljnih poslova Dmitrom Kulebom na sastanku Saveta NATO-Ukrajina kako bi razgovarali o vojnim potrebama Kijeva.

6 COMMENTS

  1. Nemojte se gospodo plasiti , ruski narod u ukrajini je sistemstski ubijan , i maltretiran , niste se bili zabrinuli , sada kada je vasa guzica u pitanju , treba vam pomoc .

  2. МА ОДМАХ ЋЕ РУСИ ОПЕТ
    ДОЋИ У БЕРЛИН
    И НИСУ ГА ТРЕБАЛИ НИКАД ВРАТИТИ

    🇷🇺☦️🇷🇺

  3. Rusija nece napasti Zapad toje samo vasa izgovor. Rusi mogu u svakim smisli da vas uniste preko izvoza hrane pa do Gotiva i Gasa.

  4. Ukrajina se bori za tvoju slobodu ? Ti znas da ti zivis u nemacku ili ? Dosta si uzela para od prodaje oruzija.
    Prestani sa tom vrstom trgovine jer to vodi samo ka jos vise zrtava tog bratskog rata izmedju Ukrajine i
    Rusije.

  5. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here