Tanjug/AP
Vladimir Zelenski

Bivši američki državni sekretar je svojevremeno upozoravao ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da je potrebno veoma pažljivo formirati spoljnu politiku jer je Ukrajina mali igrač na svetskoj političkoj sceni, izjavio je Oleg Soskin, bivši savetnik nekadašnjeg ukrajinskog lidera Leonida Kučme.

– Potrebno je shvatiti da je Ukrajina mali igrač, samo pion. Tu ideju je i Kisindžer svojevremeno pokušao da prenese Zelenskom. Međutim, kao što vidimo, Zelenski to nije uvažio. A da je uvažio, izbegli bismo ovu katastrofu – rekao je on.

Prema rečima Soskina, SAD ne zanimaju interesi kijevskog režima, oni igraju sopstvenu globalnu igru, a Ukrajina je samo jedan delić te igre.

– Polazeći od te ideje je potrebno i planirati naredne poteze jer Ukrajina nije čak ni subjekat, već objekat u ovoj partiji šaha – zaključio je Soskin.

Podsetimo, Henri Kisindžer, istaknuti američki diplomata, preminuo je 29. novembra prošle godine, a pre smrti govorio je da je težnja Ukrajine da postane članica NATO bila kobna greška koja je dovela do sukoba.

3 COMMENTS

  1. Ma sta lupetate Zelenskog Ukraina I ukrainci ne interesuje On je po krvi zidov I ni jedan od njegove krvi na bojistu sigurno nije A opcinjeni zastraseni ukrainci nazalost ne mogu da skupe hrabrost i rese ga se sa pomocnicima zauvek

  2. ИЗМИСЛИШЕ И „ЈАРАМ“ ЗА ЉУДЕ!

    Својевремено турци измислише јарам за волове, а нове власти измислише га за људе. Он није лак, али када се мора носити, носиће га. Он није лак, но навикне се као и сваке досадашње и будуће јарамске послове и навике. Јарам се носи и за отварање улазна врата ЕУ. Када ће се отворити нико не зна, а онај који зна тврди пазар и чува јарам.

    ♦ Многи немају краве, али пију ли пију афлатоксине.
    ♦ Дакле, народ није стока. Стока не гласа!
    ♦ Он воли само кратко, али зато бескрајно!
    ♦ Он је толико поверљив саговорник да ни сам не зна о чему прича.
    ♦ Не признаје чак и суд своје партије. У којој се тренутно налази!
    ♦ Све се, код нас, одвија у тоталном информативном мраку, тврде очевидци са стране.
    ♦ Избори су код нас само губљење времена. Резултати свих претходних су поражавајући.
    ♦ Ми се држимо ЕУ као пијан плота. Схватићемо касније да су тарабе биле труле.
    ♦ Наша комерцијална визија је, у сваком случају, провизија!?
    ♦ Ако је посао забава. Чиме онда да се забаве незапослени.
    ♦ Агенција за борбу против корупције узела је корупцију у своје руке.
    ♦ Ипак верујем у Бога. Упркос мога чувенога вође.
    ♦ Мој вођа није толико тежак колико је лаган.
    ♦ Многе саобраћајне кругове у Бору видим као тачке.
    ♦ „Соса“ мисли да смо траву пасли. Стигли смо, након његове косидбе.
    ♦ Прочитао сам у анатомији да свако има мозак. А полтрони?

  3. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here