Youtube/Obozrevatel
Viktor Medvedčuk

Usred tekućeg rusko-ukrajinskog rata, prijatelj ruskog predsednika Vladimira Putina, Viktor Medvedčuk, nedavno je predvideo da će “najverovatnije” doći do nuklearnog udara.

Putin i visoki ruski zvaničnici su u više navrata pretili nuklearnom eskalacijom protiv Kijeva i njegovih zapadnih partnera otkako je Moskva započela svoju invaziju na Ukrajinu u februaru 2022.

U petak, prema ruskoj novinskoj agenciji Tass, proruski ukrajinski političar Medvedčuk, koji je prognan u Rusiju 2022. godine u zamenu za ukrajinske ratne zarobljenike, predvideo je da će nuklearni udar “najverovatnije” uslediti jer Zapad nastavlja da “potvrđuje svoje pravo na globalnu dominaciju”.

– Ako kolektivni Zapad nastavi da afirmiše svoje pravo na globalnu dominaciju, ljudski kapital Ukrajine u svakom slučaju neće biti dovoljan… Ako nastavimo politiku rata do gorkog kraja, pre ili kasnije će morati da se uvedu strane trupe. I najverovatnije, ćemo na kraju videti nuklearni udar – rekao je on.

Medvedčuk, međutim, ne isključuje da bi zemlje van Evrope mogle da budu uključene ako se sukob proširi.

– Jasno je da se arapski svet uvlači u rat, a nakon toga će biti uključene i Kina i Indija, koje nemaju problema sa vojnicima.

Ova izjava dolazi nakon što su zapadni lideri, uključujući američkog predsednika Džoa Bajdena, nemačkog kancelara Olafa Šolca i generalnog sekretara Severnoatlantskog saveza (NATO) Jens Stoltenberga, dosledno upozoravali da je direktna konfrontacija Rusije i NATO nezamisliva s obzirom na nuklearne uloge.

1 COMMENT

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here