Vesti

Članovima ansambla „Rastko“ crkvene opštine Sveti Sava u Hajgejtu u Pertu zajedno sa protejerejom Sašom Stojanoviće posetili su u petak, 8. marta, Koledž Svetoga Save u sidnejskom Varovilu, objavljeno je zvaničnoj fejsbuk stranici Mitropolije australijsko – novozelandske.

Ovom prilikom vladika Siluan je zajedno sa direktorom škole, Anastasijom Nikolau i duhovnikom koledža protojerej-stavroforom, Radetom Radanom dočekao goste i parohijane iz Perta.

Nakon odlaska u kapelu i poklonjenja ikoni Presvete Bogorodice ‘Mlekopitateljice’ i kratkog upoznavanja sa školom, deca ansambla ‘Rastko’ na čelu sa dirigentom Draganom Jerinićem upriličili su mali koncert đacima koledža.

Solista, talentovana Lena Ivanišević je zajedno sa drugarima zapevala pesma ‘Veseli se srpski rode’, koju su sa oduševljenjem prihvatili svi prisutni ovoj poseti.

Đaci koledža su zatim gostima iz Perta odgovorili pesmom ‘Oj Srbijo majko mila’.

Episkop Siluan se zatim u ime koledža zahvalio protojereju Saši, predsedniku crkvene opštine ipođakonu Slobodanu Topiću i delegaciji ove opštine na poseti kao i na njihovoj srdačnoj podršci Koledžu Svetoga Save, posebno na velikoj donaciji od 50.000 dolara, povodom nastavka radova na drugoj etapi izgradnje škole.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here