Youtube/Rez World Travel
Palm Kov, Kvinslend

Australija je poznata po svojim peščanim plažama i netaknutim obalama, ali sada ima i zvaničnu potvrdu da može da se hvali da je među najboljima na svetu.

Reč je o listi najboljih svetskih plaža koju su odabrali urednici i čitaoci časopisa Conde Nast Traveler, poznate medije kuće.

Prvo mesto je zaslužila plaža Palm Kov na severu Kvinslenda. Razlog ovog visokog ranga su palme na samoj plaži, puderastog peska i pogleda na delfine i kitove sa pristaništa.

Palm Kov je uspeo da pobedi plaže na Havajima, u Indoneziji i Francuskoj.

Očigledno urednici i čitaoci nisu imali u vidu, kada su donosili ovu odluku, da iako je voda na plaži Palm Kov čista sa bistrom azurnom vodom i mekim belim peskom, to je ujedno i prebivalište otrovnih meduza, te plivanje nije dozvoljeno, osim ograđenog prostora sa mrežom, gde su spasioci.

Međutim, ovo nije jedina australijska plaža koja se našla na listi najboljih svetskih plaža, ima ih još tri koje se nalaze među deset najboljih.

Posle plaže Hanopu na Havajima i Breken u Šetlandu, plaža Votegos u Bajron Beju je ocenjena kao četvrta najbolja plaža.

Ova omiljena plaža na severu Novog Južnog Velsa nudi lepe uslove za kupanje i slikovito mesto za posmatranje zalaska sunca.

I zaista temperatura vode je u nedelju, 3. marta je iznosila 27,8 stepeni celzijusa, a plaža je zaštićena od jakih talasa što je pravi užitak za plivače.

Posle plaže Ora u Indoneziji, druga plaža Novog Južnog Velsa našla se na šestom mestu.

Na sat vožnje od Sidneja, plaža Mona Vejl se naziva neviđenim herojem čuvenih severnih plaža.

Reč je o dve odvojene plaže, koje razdvaja široka okeanska kamena platforma, a koja ima 25-metarski bazen koji se napaja vodom iz okeana i bazenom za decu. Temperatura vode je u nedelju bila 24 stepena.

Na osmom mestu se našao Kvinslenda, glavna plaža u Nusi. Dobila je pridev najomiljenijom plažom nadomak Brizbejna, gde je temperatura vode u nedelju iznosila 28,1 stepen.

Nakon zadivljujućih obala u Južnoj Africi, Polineziji, Grčkoj, Sejšelima i Fidžiju, još jedna australijska plaža se našla na 22. mestu.

Na zapadnoj obali, Tirkizni zaliv u Eksmautu je pohvaljen zbog svojih kristalne, tirkizne vode. To je, takođe, mesto na listi svetske baštine koje je dom najveće kongregacije kitova ajkula. Ovde je temperatura vode bila 25,5 stepeni.

Na 25 mestu našla se još jedna plaža Zpadne Australije. Gentijum Point u Brumu se na ovoj poziciji našao zbog svojih fotogeničnih grebenskih stena i toplih voda. U nedelju je temperatura vode iznosila 32 stepena.

Sa šest izlistanih plaža, Australija je zemlja koja ima najveći broj najboljih plaža na svetu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here