EPA/Olivier Hoslet
Viktor Orban

Mađarski parlament odobrio je članstvo Švedske u NATO-u.

Pristup je odobren skoro dve godine nakon što je istorijski neutralna zemlja podnela zahtev za pridruživanje zapadnom vojnom savezu, čime je okončan višemesečni zastoj i diplomatske prepirke, piše Gardijan.

Mađarska je poslednja među 31 članicom saveza koja je ratifikovala članstvo Švedske nakon višemesečnog “otezanja” vladajuće partija Fides po tom pitanju, preneo je Rojters.

3 COMMENTS

  1. Katastrofa za Svedcku koja ulazkom i Nato daje slobodno kretanje americkim vojnicima i pristup svim vojnim objektima po cijeloj zemlji.Cak nije stavila uslov za atomsko oruzje sto su uslovile Norveska i Finska.Narod nije niko pitao nego su politicari odlucili sa notom Rusi dolaze.Ako dode do treceg svecog rata Svedcka je prva na udaru jer Nato smatra da im je to najvaznija clanica odakle mogu napasti Rusiju.Znaci Svedcka je pretnja za Rusiju a ne Rusija za SVEDCKU.

  2. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here