Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je tokom dana imao razgovore sa visokim komesarom za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom i specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom i da mu se čini da EU ili nema ili ne želi da primeni mehanizme prema Prištini koja na svaki način pokušava etnički da očisti KiM od Srba.

– Rekli smo da želimo da budemo na svakom sastanku, ali da želimo da vidimo rezultate. Govorili smo od dinaru, jednoj od podmuklih laži Kurtija, koji ovde svima priča da smo u tromesečnom tranzicionom periodu koji se odnosi na to da neće otimati dinare, ali kako će ih ljudi imati da ne govorimo – rekao je Vučić novinarima drugog dana Minhenske bezbednosne konferencije.

Dodao je da za to nema rešenja i da očekuje poziv u Brisel ovih dana.

– Borelj je korektan i razume šta se dešava, ali slaba vajda – rekao je Vučić.

Vučić je istakao da je od jutros u Minhenu imao sastanke sa američkim kongresmenima, da je razgovarao sa predsednikom najveće nemačke savezne države Bavarske Markusom Zederom, kineskim minsitrom spoljnih poslova Vang Jiom, kao i predsedavajućim Oebsa Janom Borgom.

– Značajno je što smo kongresmenima mogli da govorimo šta se zbiva. Dobro je što će večeras na radnoj večeri biti još više Amerikanaca koji donose odluke, ali i Evropljana – rekao je Vučić.

On je najavio da će 15. marta u Beograd doći predsednik Bavarske Zeder i da će biti dočekan kako veliki lideri i zaslužuju.

– Bilo je još dobrih vesti ali ne mogu da ih saopštim za sada. Biće važnih poseta za Srbiju, koje će generisati položaj Srbije. Sada me čekaju drugi važni sastanci, a onda u gluvo doba noći nadam se da će nam dati da poletimo za Beograd – rekao je Vučić novinarima.

5 COMMENTS

  1. Za EU , ali i Kurtija je jedino vazno da imaju veoma efikasne mehanizme koje primjenjuju prema vlasti u Srbiji da mic – po – mic etnicki ociste Kosovo i Metohiju od Srba…Da pogadjamo koji su to mehanizmi : novac? licne ucjene? nesposobnost? … Kad ce ili vlast ili narod u Srbiji prestati da kukumavci i poceti da radi svoj posao za svoju drzavu…

  2. A da vratis u UN pregovore to i neces a albanci se nista ne drze a eu cuti kao garant nikad lakse nebi prebacili ali vi to necete plasite se svega i svacega.

  3. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

  4. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here