EPA/Mikhael Klimentyev
Vladimir Putin

Vladimir Putin je u intervjuu sa Pavlom Zarubinom rekao da nema za čim da žali u svojim političkim odlukama, osim za tim što Ukrajinu nisu napali ranije.

– Rusija je trebalo ranije da počne aktivna dejstva u Ukrajini, ali je dugo pokušavala da reši konflikt mirnim putem i oslanjala se na poštenje svojih protivnika – rekao je on.

– Jedino za čim možemo da žalimo je što nismo ranije započeli naše aktivne akcije, smatrajući da imamo posla sa pristojnim ljudima – rekao je Putin opisujući problem oko Ukrajine, prenosi ruska državna agencija TASS.

On je dodao da je Rusija u prvoj fazi pokušala da reši konflikt u Donbasu mirnim putem, odnosno sporazumom iz Minska.

– Kasnije se ispostavilo da smo bili prevareni u vezi sa tim, jer su i bivša nemačka kancelarka i bivši francuski predsednik otvoreno priznali u javnosti da nikada nisu planirali da ispune dogovore. Umesto toga, oni su kupovali vreme da isporuče više oružja kijevskom režimu, što su upravo i uradili – rekao je Putin, prenosi TASS.

6 COMMENTS

  1. Za Merkel sam mislila da je iskrena politicarka .Zalosno da su prevarili Gorbacova a posle i Putina.

  2. НА ЗАПАДУ НИЈЕ НИКАД БИЛО ИСКРЕНОСТИ ПРЕМА РУСИЈИ
    ИСТЕ ЖЕЉЕ ИМАО наполеон
    ИСТЕ ЖЕЉЕ ИМАО хитлер
    ИСТЕ ЖЕЉЕ ИМА нато и америка
    НИКАД СЕ ТО НЕЋЕ ПРОМЈЕНИТИ

    🇷🇺☦️🇷🇺
    СЛАВА НА ВИСИНИ БОГУ☦️
    СЛАВА РУСИЈИ🇷🇺☦️🇷🇺

  3. Da je ranije napao Ukrajinu, pala bi i Poljska i Mađarska u paketu. Srbija bi tražila garancije NATOa kao i Tito posle i intervencije Varšavskog pakta u Mađarskoj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here