Vesti
Fudbaleri, stručni štab i čelnici Belih orlova uoči početka nove sezone

Da li je konačno došlo vreme da se vrate slavni dani u Bonirig? Već nekoliko godina isto pitanje postavljaju svi kojima su Beli orlovi pri srcu, nadajući se da će posle sada već predugog čekanja biti u prilici da na kraju sezone konačno proslave povratak u Premijer ligu Novog Južnog Velsa, elitnu diviziju takmičenja u kojoj je ponosu srpske zajednice po svemu i mesto. Ni ova godina nije izuzetak.

Ali, ono što pravi razliku ovog leta je utisak da se uoči početka ovogodišnjeg šampionata u Prvoj ligi NJV Orlovima daju najveće šanse do sada da osvoje titulu ili makar prođu kroz cilj kao drugi, kako bi obezbedili promociju u viši rang.

Prošle godine su bili vrlo blizu ostvarenju ove ambicije, ali su u poslednjih nekoliko rundi uspeli da prospu sve što su mukom stekli do tada. Treće mesto nije loš plasman, ali nije donelo ni mnogo zadovoljstva i radosti nikome u Bonirigu.

Kako se iste greške iz prethodnih sezona ne bi ponovile i u 2024, ambiciozna uprava Belih orlova je odradila veliki posao u prelaznom roku i u „Rig“ dovela nekoliko renomiranih imena s bogatim iskustvom igranja i u Premijer ligi. Da li su izabrali prava pojačanja pokazaće rezultati.

Pored toga, zadržali su jezgro prošlogodišnje ekipe, pošto su sa svim nosiocima igre, uključujući kapitena Sema Galaveja i mladog Maksima Ježa, potpisani novi ugovori.

Kada je reč o novim igračima, dres Orlova ovog leta je među prvima zadužio Stefan Dubočanin, iskusni defanzivac koji je prošle sezone igrao za Kenterberi-Bensktaun, u karijeri je s uspehom nosio i dresove Markonija, Paramate i još nekoliko sidnejskih klubova.

Zajedno sa Stefanom, iz Kenterberija je stigao i štoper Nikolas Petriljo, zatim defanzivni vezni Din Evans iz Severnih tigrova, dok je iz Markonija prešao bek Brejdon Andreoti.

Prema oceni trenera Brajana Brauna i uprave, ova četvorica igrača trebalo bi da značajno ojačaju defanzivni red ekipe, koji je prošle sezone i bio slaba karika u timu. S druge strane, procenjeno je da ekipi treba i sveža krv u napadu, pa su zato angažovani centarfor Džordan Metkalf iz Blektaun Spartansa i tandem ofanzivaca iz Mekartur Ramsa – Danijel Bitar i Kristijan Toreli

Kada se tome doda da su u Bonirigu ostala srpska deca: Nikola Krljar, Radovan Pavićević, Maksim Jež, Tristan Vidić i Stefan Nikolić, uz iskusne Luka Trnbula, Bred Bartelsa, Manija Gonzalesa, Džejsona Pereza, Mejsona Versija, Rajana Atarda i već pomenutog kapitena Galaveja, utisak je da trener Braun u rukama ima i te kako dobrog štofa za šampionsko odelo.

Prvi meč u novoj sezoni, u kojoj će liga po prvi put brojati čak 16 klubova, Beli orlovi igraju u nedelju, 18. februara, protiv Rendžersa u Maunt Druitu. Meč počinje u 18.00 časova na Popondeta parku, a iz Boniriga pozivaju svoje navijače da ih u što većem broju podrže na prvom gostovanju.

Ova sezona više nego i jedna u poslednjih pet godina miriše na uspeh najvećeg srpskog kluba na Petom kontinentu. Vreme je da Orlovi konačno rašire krila kao nekad i da se vinu u društvo najboljih u Novom Južnom Velsu!

Kapiten Sem Galavej i Maksim Jež s osvojenim peharom

Osvojili “Robijev trofej”

Da su Orlovi na dobrom putu pokazala je i generalna proba pred start šampionata, u kojoj je srpski klub savladao premijerligaša Apiju Lajkard sa 2:1. Meč je odigran u čast legendarnog kapitena i napadača Boniriga Robija Junisa, koji je u bogatoj karijeri branio boje oba kluba.

Junis je prisustvovao utakmici sa sinovima i kćerkom, a posle meča je uručio pehar kapitenu Orlova Semu Galaveju. Robi će ostati upamćen kao kapiten šampionske generacije iz 2015. godine, koja je u Bonirig donela za sada poslednju titulu prvaka Novog Južnog Velsa.

Banket za srećan početak

Ovog petka, 16. februara, Beli orlovi će za svoje navijače i prijatelje kluba u Bonirigu organizovati tradicionalni banket uoči početka sezone. Goste će zabavljati popularni muzičari iz Aj benda (Iband), a organizovana je i velika lutrija s bogatim fondom nagrada. Ulaznice za ovaj događaj prodaju se po ceni od 100 dolara, u koju je uključena i večera.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here