EPA/Valdrin Xhemaj
Ričard Grenel

Jedan od razloga što i dalje traje rat u Ukrajini je to što je Nemačka potcenila Rusiju.

Ovo je izjavio bivši specijalni izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine u administraciji Donalda Trampa.

“Imamo rat u Ukrajini delom zato što je Nemačka potcenila Rusiju i Putina. Niste slušali upozorenja međunarodne zajednice o opasnostima ruskog gasovoda Severni tok 2 u Evropi. I još uvek niste platili svojih dva odsto NATO obaveza. Ne zahtevajte da američki poreski obveznici učine više”, napisao je Grenel na platformi X (Tviter).

On je prethodno naveo da su američki predsednik Džozef Bajden i nemački kancelar Olaf Šolc oštro kritikovali republikance što nisu pristali da odobre više novca američkih poreskih obveznika za Ukrajinu, iako je do sada, kako je naveo, isporučeno 114 milijardi dolara.

“U međuvremenu, Nemci još uvek ne plaćaju svoje obaveze od 2 odsto NATO-u, a ipak i Bajden i Šolc ignorišu ovo podrivanje NATO-a i kažu da su republikanci problem”, istakao je Grenel.

5 COMMENTS

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

    • Koliko vidim maki svi ignorišu tvoje kopy-past poruke a ujedno i elementarno pisanje -vikanje velikim slovima ti nije cenzurisano. U svakom sem tvom obraćanju poštuje se /shodno poznavanju/gramatika i način kulturnog obraćanja onima kojima se poruka šalje. Osim vikanja uočljivo je pisanje imena država kINE, i rUSIJE šta bi opet trebalo da asocira valjda čitaoca na tvoje mišljenje o istima. Molim ovim putem da nas bez obzira na sadržaj već samo na formu oslobodiš svoje nekulture i spama koji je očigledan ako to već ne čine automatski filteri.

  2. Naravno mislili su da ce brzo stici do Moskve posto su cucnuli pred vrata a trebaju im prirodna bogastva Rusije.Nato lazljivci obecali Gorbacovu da se nece siriti posle pada Berlinskog zida a Gorbacov vjerovao u demokratiju zapada koja je providna.Morace nazad zlocinacke bande bez morala. Rusija je oslobodila svijet od fasizma .Nato unistava male drzave jednu po jednu ko bajagi da uspostavi demokratiju a ostavi rusevine raseljene i unistene zemlje.To im je recept koji ponavljaju.

  3. И „ЦЕПАНИЦЕ“ СЕ ЦЕПАЈУ!

    Скупштине, управе и одговорне организације пуне актери који се понашају као „цепанице“. За разлику од природних цепаница, ове набеђене „цепају“ се по странкама, по вођама и гласноговорницима. Када странка падне са власти, пу – пу – пу, „цепанице“ без цепања прелете у нови скуп „цепаница“ и тако редом, док не прочитају афоризме:

    ♦ Дође неко лудо време, да ја не знам ко сам ја!?
    ♦ Актуелни политичари уче од свих. Да, али нису рекли да, прво треба да науче своју “азбуку”.
    ♦ Када се у земљи ништа не дешава, измисле се претње убиством водећим политичарима. Тензије!!
    ♦ Стиснуту песницу заменио је испруженим средњим прстом.
    ♦ Предлажем, Влада да испуни обећање, сви незапослени добију радна места 1. априла!
    ♦ Самостални смо. Питамо, за све, самостално: ММФ, Брисел, Њујорк, Пу…!
    ♦ Савремени слоган, узми – ништа не остави.
    ♦ Отприлике, пропустисмо све прилике и остаде нам све отприлике!
    ♦ Већина министара, директора ЈП и председника, по свему судећи, су за све и свашта. Ви процените!
    ♦ Наша савремена правила: све што не иде добро то је затечено, од предходних. Наравученије, наши политичари нису ни затечени, нашли се ту!?
    ♦ Да би влада остварила дата обећања треба, да донесе закон, да сваки дан буде 1. април.
    ♦ Како ствари стоје, код нас, конференције за штампу се своде на монологе.
    ♦ И лепа реч “лечи”. Да, али је она од нас протерана.
    ♦ Колега ме води у кафану, а ја га, касније, вућем из ње.
    ♦ Пчеле иду са цвета на цвет, а нас воде из реформе у реформу.
    ♦ Наш лидер, како каже, учи од свих у свету. Време је и да докторира!
    ♦ Повећан је новчани прилив у фонду пензионера. Неким корисницима нек’ је лака земља.

  4. Da li je potcenjivanje ili naplata starih dugova i podrška starih saveznika? Ukraina kao i nekadašnja krajna imaju slične sudbine ali na različitim stranama u poslednjem svetskom sukobu. Hrvatska i Ukraina su naime bile saveznice Nemačke. Hrvatska je uz pomoć Nemačke rešila svoje NACIONALNO PITANJE I GENOCIDOM SE OSLOBODILA PREDRATNIH 30-TAK % srpskog stanovništva. Nemačka se tada kao i sada stavila na stranu zagovarača vlastitih tradicionalnih globalnih težnji i uticaja. Prepreka su opet u Ukrajini oni koji nisu hteli da da se izgubi nacionalni identitet u ovom slučaju Rusa u dve samoproglašene republike kojima je i u drugom ratu borbe za samoodržanje ogromna. Nažalost engleska kolonijalna politika koja je i dovela do stvaranja-cepkanja nacija išla je na ruku Nemcima. Uzrečica zavadi pa vladaj naročito se očitovala na slovenskim narodima i u podelama arapskog sveta. Hitler kao uzoran deo germansko-anglo-saksonske zajednice je to lepo iskoristio a i danas to radi isti taj G-A-S kokus . Od tog kokusa umjetno stvoreni delovi istih naroda koji su dovedeni u međusobni sukob daju legalitet doslovno genocidima diljem ne samo evrope već i celog sveta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here