EPA
Vojnici na ukrajinskom frontu

Uspeh Ukrajine u sukobu sa Rusijom uslovljen je stalnim inovacijama u načinu vođenja rata, izjavio je danas novoimenovani glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Oleksandar Sirski.

On je na Telegramu, u prvom obraćanju nakon što je juče imenovan na tu dužnost, posebno naglasio ulogu koju imaju tehnološki elementi poput dronova.

Sirski je rekao da je potrebno, pre svega, jasno i detaljno planiranje dejstava svih organa vojne komande, formacija i jedinica, uzimajući u obzir potrebe fronta za najnovijim naoružanjem koje dolazi od međunarodnih partnera, prenosi Unian.

Prema njegovim rečima, neophodna je najbrža i najefikasnija raspodela i isporuka svega što je potrebno za jedinice.

Sirski je obećao da će zaštititi živote i zdravlje ukrajinskih vojnika, kao i da će osigurati da logistika bude pouzdana.

Istakao je takođe potrebu za uvođenjem novih tehničkih rešenja, povećanjem upotrebe bespilotnih sistema i savremenih sistema za elektronsko ratovanje.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski imenovao je juče Sirskog za glavnokomanudujućeg Oružanih snaga Ukrajine, nakon što je sa te funkcije smenjen Valerij Zalužni.

1 COMMENT

  1. Nije mi jasno, ko jos podgreva neke sulude nade Ukrajine. Oni cim su usli u rat, pomoci im nije bilo. Njihova pobeda je glupost….

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here