J. G.
Omladinski sastav KUD Izvor na jednom od prethodnih Svetosavskih festivala u manastiru Novi Kalenić

Posle uobičajenog zatišja tokom i posle novogodišnjih i božićnih praznika, protekle sedmice održane su prve probe u sidnejskom Kulturno-umetničkom društvu Izvor iz Liverpula. Članovi ovog folklornog udruženja okupili su se u utorak, 30. januara, kada je pored proba počeo i upis novih članova.

Iz Izvora kažu da je upis otvoren za pet različitih uzrasnih grupa, a članarina za nove članove se ne naplaćuje u prvom mesecu. Takođe, u ovom društvu su ostali verni praksi da ne naplaćuju članarinu za treće dete iz iste porodice.

Interesantna novina u radu KUD Izvor je ta da će deca i mladi imati priliku da pored srpskih narodnih igara uče i internacionalne i balske plesove, kao što su valcer i tango, ali i južnoameričke latino igre poput ča-ča-ča i rumbe, dok će veterani moći da nauče igre slobodnog stila.

Folklorne probe Izvora održavaju se svakog utorka uveče u prostorijama lokalnog centra Orange Grow Community Hall u Liverpulu (ulaz iz Violet Ave), s početkom u 18.00 časova.

Raspored proba:

– Mlađi dečiji sastav od 18.00
– Stariji dečiji sastav od 19.00
– Omladinski sastav od 20.00
– Veterani – rekreacija od 21.00

„Sva deca i mladi koji žele da upoznaju srpsku kulturu i tradiciju ili imaju želju da čuvaju i neguju tradicionalne vrednosti našeg naroda i promovišu ih u okviru australijskog multikulturnog društva, dobrodošli su u KUD Izvor“, poručuju iz ove folklorne organizacije.

Upis novih članova nastavlja se svakog utorka, a za više informacije možete se obratiti Anđeli (0410 866 952), Goranu (0412 283 911) ili Rajku (0409 133 800).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here