EPA-EFE/MICK TSIKAS
Skot Morison

Bivši premijer Skot Morison objavio je na zvaničnoj fejsbuk stranici da se povlači iz politike. On se u oprioštajnoj poruci zahvalio lokalnoj zajednici na jugu Sidneja, porodici i prijateljima.

„Samo vas obaveštavam (posebno sve u lokalnoj zajednici) da sam nakon više od 16 godina kao poslanik za sedište Kuk odlučio da napustim savezni parlament krajem februara, kako bih preuzeo nove izazove u globalnom korporativnom sektoru i proveo više vremena sa svojom porodicom“, napisao je Morison.

Ova odluka će dovesti do vanrednih izbora u jedinici Kuk, koja obuhvata okrug Saterlend šajera i godinama je predstavljala sigurno mesto liberala u parlamentu.

Za sada bi dve osobe mogle da figuriraju kao liberalni kandidati – jedan je aktuelni gradonačelnik Saterlend šajera Karmelo Pes, a drugi je Sajmon Kenedi, kandidat ove stranke za sedište Benelong na izborima 2022.

Bivši premijer je, objavljujući svoje povlačenje, poželeo lideru opozicije Piteru Datonu „sve najbolje“ i čestitao mu na „velikom poslu koji je uradio na čelu partije i Koalicije od poslednjih izbora“.

„To što unapred obaveštavam o nameri da napustim parlament krajem februara, daće mojoj stranci dovoljno vremena da izabere sjajnog novog kandidata, za koga znam da će učiniti ono što je najbolje za našu zajednicu i uneti svežu energiju i posvećenost poslu“, napisao je Morison.

Savezni premijer iz doba kovida jedan je od kreatora politike iz vremena pandemije, koji je očigledno samo sledio primer svojih kolega, premijera saveznih država iz istog perioda koji su već napustili politiku.

Zanimljivo je da će i Morison, prema izvorima ABC-a, preuzeti posao Sjedinjenim Državama, što se najavljivalo i za nekadašnjeg premijera Viktorije Danijela Endrjuza, nakon to se nedavno povukao iz politike.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here