commons.wikimedia/Lencer
Mapa Ukrajine

Slovački premijer Robert Fico izjavio je da je ustupanje dela ukrajinske teritorije Rusiji jedini način da se okonča rat sa Rusijom i ponovio je da se protivi članstvu Ukrajine u NATO, prenosi portal “Politiko”.

– Mora postojati neka vrsta kompromisa. Šta očekuju, da će Rusi napustiti Krim, Donbas i Lugansk? To je nerealno – rekao je Fico za slovački javni servis RTVS.

Slovački premijer preuzeo je vlast u decembru 2023. godine nakon što je njegova levičarsko-populistička partija Smer pobedila na septembarskim izborima uz obećanje da će prestati da šalje oružje Kijevu, da će blokirati potencijalno članstvo Ukrajine u NATO i da će se suprotstaviti sankcijama Rusiji.

4 COMMENTS

  1. Глумац
    Поставља услове како му газде из америке кажу,
    На крају Русија ће бити до Румуније и Пољске.

    🇷🇺☦️🇷🇺
    СЛАВА РУСИЈИ

  2. Tu svi znaju da ukrajna nije vise drzava jer gazde iz amrerike i EU oni ce da ratuju do zadnjeg ukraica jer to njma ne smeta prvo je ukrajna praoslavna a presednik nije praoslavac i sta njega briga ako gine milio ila dva njemu je glavno da napuni djpove sa pare i na kraju pobegne u izrajel pogledajte sta je u nemackoj a oni hoce da salju pare ukraicima a njihov narod u nemacku grickaju u dugovima to sto nisu mogli da pobede rusiju sad rade preko ukrajne

  3. Ukrajna je uništena zemlja – milioni izbeglica su prešli u EU (kojoj treba radna snaga), mladi ljudi su izginuli ubijajući Ruse (čemu se SAD raduju), infrastruktura uništena, plodna zemlja minirana… jedini izlaz im je u pomirenju sa Rusima, prihvatanju trajnog ruskog protektorata nad Krimom i Donbasom i neutralnoj poziciji koja im omogućava trgovinu sa svima a koja im jedino može doneti kakav-takav prosperitet. Srbija, Mađarska i Slovačka će joj pružiti ruku i svu pomoć da se taj, nama bliski, narod oporavi od zla u koje ih je uvukao Zapad, pa ostavio na cedilu !!! Užasno je to što se dogodilo Ukrajni, kao što je bilo užasno ono što se događalo Srbiji !!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here