EPA
NATO vojnici

Predsedavajući vojnim odborom NATO Rob Bauer u sredu je pozvao javni i privatni sektor na zapadu da se pripremi na period u kojem bilo šta može da se dogodi u svakom trenutku, uključujući i rat.

– Potrebna nam je ratna transformacija NATO – rekao je holandski admiral na otvaranju dvodnevnog sastanka ministara odbrane NATO u Briselu.

Naglasio je kako su vlade i kompanije iz tog saveza ranije živele u dobu u kojem je svega bilo u izobilju, sve je bilo predvidivo i moglo se kontrolisati.

– Članice NATO se od početka rata u Ukrajini moraju prilagoditi na eru u kojoj se bilo šta može dogoditi u bilo kem trenutku, eru u kojoj moramo očekivati neočekivano, u kojoj se moramo usredsrediti na efikasnost kako bi zaista bili efikasni – rekao je Bauer.

Admiral je govorio u vreme dok se vojna pomoć Ukrajini iz SAD i Evropske unije ili blokira ili je usporavaju politički sporovi. Obećao je da će se pomoć Alijanse Ukrajini nastaviti.

– Ukrajina će imati našu podršku svakog narednog dana, jer će rezultati ovog rata odlučiti sudbinu sveta – kazao je Bauer.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski u utorak je upozorio Zapad da ne okleva u pomoći Kijevu jer bi to moglo godinama produžiti rat.

5 COMMENTS

  1. Nato !!! Uzasna MAFIJA… Vi narodi SLOVENI oslobodite se od Natoa sto je pre moguce.
    Nece vas Amerikanci, Francuzi, Nemci,Holandjani, Belgijanci… braniti. Oni vas samo iskoristavaju.
    Imaju oni dosta problema sa strancima u svojim zemljama.
    Oni prave rat svugde u svetu da bi mogli oruzije prodavati i iskoriscavati vas…

  2. Ko vas to napada, da mi je samo znati!Vi ste napali Srbiju, Irak, Libiju, Avganistan, Siriju, da o drugim jadnicima i ne govorim i sad bi se pripremali za rat, jer može neko iz čista mira da vas napadne!

  3. Putinova besmislena Rusija = je kao i NATO. Isti ciljevi, ista sredstva, banda i jedni i drugi. Rusija i organizuje i vodi ratove. Isto kao i Nato. I Nato zemlje i Rusija prodaju oruzje i samo ih sukobi i ratovi odrzavaju na vlasti. Nema tu nikakve razlike. Mesetari i jedni i drugi. Dok smo bili nesvrstani , imali smo drzavu. A sada su to cirkusi kojima strane sile upravljaju. Republicice sa vrlo prosecnim liderima i administrativnim mafijama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here