VSS

Vaterpolo reprezentacija Srbije iskalila je bes na selekciji Rumunije u borbi za sedmo mesto na Evropskom prvenstvu u Zagrebu. Izabranici Uroša Stevanovića slavili su sa 18:7 (5:1, 3:2, 4:1, 6:3)

Golove za Srbiju postigli su: Dušan Mandić i Đorđe Lazić po četiri, Strahinja Rašović tri, Radomir Drašović i Marko Radulović po dva, Nikola Jakšić, Nemanja Vico i Nikola Lukić po jedan. Najefikasniji u sastavu Rumunije bili su Valentin Vranćeanu i Andrei Tepeluš sa po dva gola.

Pitanje pobednika se nije postavljalo ni jednog trenutka. Srbija je dobila prvu deonicu sa 5:1, na poluvremenu je vodila sa 7:3, uoči poslednjem četvrtine sa 12:4, pa je jedina dilema bila – koji će biti konačan rezultat.

Podsećanja radi, Srbija je slavila protiv Izraela, Nemačke i Malte, stigla je do osmine finala, slavila je protiv Francuske, a zatim je posle peteraca poražena od podmlađene selekcije Mađarske.

Usledio je poraz od Grčke, koji je Srbiju poslao u borbu za sedmo mesto. Vremena za tugovanje nema, jer već početkom februara kreće Svetsko prvenstvo u Dohi, na kojem će se deliti preostale četiri vize za Olimpijske igre u Parizu.

Srbija je u grupi sa Crnom Gorom, SAD i Japanom. Najbolja selekcije ide direktno u četvrtfinale, a selekcije koje budu na kotama dva i tri, nokaut fazu počinju utakmicama osmine finala.

Mesto na Olimpijskim igrama već su obezbedile selekcije Francuske, Grčke, Mađarske, SAD, Japana, Australije, Južne Afrike, a posle duela između Hrvatske i Španije u finalu, biće poznat i osmi učesnik Igara u Parizu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here