EPA-EFE
Novak Đoković i Holger Rune

Holger Rune je jedan od “mladih lavova” koji ima čime da se pohvali protiv Novaka Đokovića. Dve pobede, od kojih se ističe ona u finalu mastersa u Parizu u jesen 2022. Ali, Danac želi više:

– Naš cilj u 2024. je da srušimo Đokovića – ističe osmi teniser sveta koji je poslednje dve partije izgubio i sada svetski broj 1 vodi sa 3:2.

Kada kaže „naš“, tu misli i na ostale pripadnike mladog talasa.

– Nismo to uspeli prošle godine iako smo ga i Alkaras, i Siner, i ja pobeđivali. Osim Karlosa u finalu Vimbldona, nismo to uspeli u važnim partijama. Pre svega jer nismo bili dovoljno konstantni – navodi Holger.

Zato je i Runeu jasno šta moraju da urade ove sezone:

– Mi mladi teniseri moramo da podignemo svoju igru na još viši nivo – objašnjava, mada ne krije da to uopšte neće biti lako. “Ali, prvo moramo da vidimo kako će Novak igrati ove sezone a potom da uradimo sve što možemo da ga pobedim”.

Na pitanje na konferenciji za medije u Melburnu – šta je potrebno da se Đoković pobedi – priznaje da nema lakog odgovora.

– Veoma je teško imati jedan recept protiv njega. Moraš da veruješ u svoje kvalitete, moraš da spremiš pravilnu taktiku za pobedu i da radiš mentalno kako bi bio u boljoj poziciji. Verovati u sebe je izuzetno važno – ističe Danac.

Rune je jesenas angažovao Borisa Bekera za trenera. Naravno, Nemac je radio i sa Srbinom pre više od pola decenije i veoma je zaslužan za njegove uspehe u periodu 2014-17. Nedavno je svom stručnom štabu dodao i Severina Litija, selektora Švajcarske ali i bivšeg trenera Rodžera Federera.

– Imati stabilan stručni štab je veoma važno za mene. Tako mogu da se maksimalno koncentrišem na teren i svoj posao. To je put da obezbedim najbolje rezultate. Ako stalno imaš probleme u životu, teško je pružati partije na najvišem nivou – ističe osmi nosilac na Australijan openu.

Prvi rival će mu biti Japanac Nišioka, a drugom kolu bi mogao da igra protiv Lasla Đerea ako ovaj pobedi Francuza Kazoa.

5 COMMENTS

  1. Ma mozete da mu pljunete pod prozor
    Toliko ste bahati i bez postovanja da je to sramotno
    Gospodin Novak Djokovic je jedinstven i neprikosnoven ikada zato sa postovanjem

  2. Ove godine nikako ! Novak uzima ove godine zlatni slem,plus zlato ili srebro na Olimpijadi.Ako Novaka posluži zdravlje,ni iduće godine nema šanse da ga srušite,već ako se nekom od mladih lavova posreći da uzmu neki slem,to je premija za njih.Živi bili pa videli.

  3. Meni ovo zvuči nadmeno,bahato i bez trunke respekta za najboljeg ….ova današnja omladina definitivno nema nikakve moralne osobine !

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here