MC Odbrana

Bivši kosovski diplomata, a sada direktor Kosovskog instituta za istraživanje i razvoj Ljuljzim Peci tvrdi da je predlog Generalštaba VS o vraćanju obaveznog vojnog roka još jedan korak u pripremi stanovništva Srbije za ratnu opciju, zbog čega poziva Zapad da obezbedi mir i bezbednost slanjem još trupa NATO u region.

Peci je naveo da Srbija poslednjih godina nabavlja ofanzivno naoružanje, a da sada priprema i, kako je naveo, prinudni vojni rok od četiri meseca.

On je istakao da je ovakva politika zvaničnog Beograda usmerena na pripremu stanovništva za ratnu situaciju zbog čega će uticati i na veći odlazak albanske omladine iz Preševa, Bujanovca i Medveđe, čime će se, kako navodi, značajno promeniti etnička struktura stanovništva u ovom delu Srbije.

Peci je poručio da bi zbog toga NATO morao da u region dovede još svojih trupa kako bi se obezbedili mir i stabilnost.

– Osim politike u Prištini i Tirani, Zapad treba da obrati punu pažnju šta Srbija radi na ovim prostorima. Naoružanje i mobilizacija Srbije znači još više NATO vojnih trupa u regionu kako bi se obezbedili regionalni mir i stabilnost – zaključio je Peci.

10 COMMENTS

  1. Американци већ немају долара да гурају рат у украјини.
    Боже☦️помози
    Неће имати више долара ни за вас
    Па кад крену из бонсдила
    Крените са њима и ви ,
    Прошла су времена кад ће за албанце да гину американци .

    🇷🇺☦️🇷🇺

  2. Ha ha Peci ali se plasite Srbije. Imate Nato Eulex i Americka baza Bonstil ali dzabe plasite se Srbije. Pa vi se hvalite da ste naoružani i da se ne plasite Srbije. Vjosa i Kurti stalno ponavljaju da je Kosovo spremno da se suprotstavi Srbiji jeste kad je Nato tu Ali . sta ce biti ako ode Nato. Kosovo ce se isprazniti a vec se prazni u najvece

  3. Sta ja junaci? Prpa? Da vam nije NATO-a da vas brani bili bi manji od makovog zrna i znali biste gde vam je mesto

  4. ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA.

  5. Možda i Švajcarci koji takođe imaju obavezni vojni rok žele da proteraju Albance iz Švajcarske ??? A možda će i Izraelci, posle Gaze da krenu na Albaniju… ko zna šta sve čeka “jadne” UČK teroriste u budućnosti !!! Ne plašite bre narod glupostima !

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here