Pixabay

Finski ministar odbrane Anti Hakanen poručio je danas da se u Ukrajini vodi rat za budućnost cele Evrope i ocenio da se taj rat neće brzo završiti.

On je u božićnoj čestitki pripadnicima finskih mirovnih snaga u svetu naveo da je politika moći Rusije stvorila “osećaj nesigurnosti i neizvesnosti u Evropi, a posredno i u celom svetu”.

– Dobili smo bolan dokaz da veća država može smatrati da ima pravo da se meša u izbore svog manjeg suseda i da je spremna koristiti vojnu silu za postizanje vlastitih ciljeva –  dodao je Hakanen.

Prema rečima ministra odbrane, 2023. godina ostaće zapamćena kao ratna godina, ali i kao godina u kojoj je Finska postala članica NATO i potpisala sporazum o odbrambenoj saradnji sa Sjedinjenim Američkim Državama, prenosi finski javni servis YLE.

– Sa članstvom našu sigurnost garantuje najjači odbrambeni savez na svetu. Savez čiji principi uključuju da je napad na jednu državu članicu napad na celu alijansu – naveo je Hakanen.

1 COMMENT

  1. ŽIVELA EVROPA, ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here