Tanjug
O PREMIJERU ODLUČUJE RUKOVODSTVO SNS: Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da on, kao predsednik Republike, mora da sasluša parlamentarnu većinu kada su u pitanju kandidati za premijera, kao i da će, ako nosilac liste Branimir Nestorović Mi – Glas iz naroda ne bude podržao nikoga, izbori u Beogradu će biti ponovljeni.

On je izrazio zadovoljstvo izbornim rezultatima, rekavši da su naprednjaci dobili impozantan broj glasova posle 11 godina na vlasti, ali i da će SNS morati da se menja i da skloni iz svojih redova bahate i arogantne, ukoliko želi i dalje da ima poverenje naroda.

– Kao predsednik Republike moram da saslušam parlamentarnu većinu. Moraju ljudi iz Srpske napredne stranke da kažu, iz koalicije Srbija ne sme da stane, koji očigledno imaju apsolutnu većinu, i to 128 poslanika. Dakle, bez manjinskih stranaka, kojih će opet biti koliko mislim deset, 11 ili možda čak i 12 u Skupštini, moraju da kažu da li žele da idu sa Socijalističkom partijom ili ne žele, da li žele sa nekim drugim partnerom u vlasti ili ne, ili trećim partnerom, to je već na njima – rekao je Vučić.

Govorio je i o mogućnosti da nosilac liste Branimir Nestorović Mi – Glas iz naroda ne podrži nikoga u beogradskom parlamentu.

– Ako Nestorović neće da glasa za bilo koga, a potrebno je 56 glasova za većinu, idete na ponovljene izbore, a samo se plašim da neki pogrešno procenjuju kakvi bi rezultati tih izbora bili – poručio je Vučić.

Predsednik je rekao da predstoji težak period, zbog situacije na KiM, ali i period ubrzanog rasta i razvoja.

– Naredne tri godine moramo da iskoristimo za najbrži napredak Srbije, da dočekamo spremni 1. decembar 2026. kada predajemo ključeve od Ekspo. Sve moramo da izgradimo za te tri godine, mnogi neće prepoznati, ne Beograd, već Srbiju – rekao je Vučić.

Ekspo za razvoj zemlje

Predsednik kaže da će Ekspo biti iskorišćen za razvoj Srbije i da to nije samo izložba, već program razvoja i da će do tada možda biti do 15 milijardi ukupnih ulaganja u Srbiju.

– Mi ćemo Ekspo da iskoristimo za kompletan razvoj zemlje. Od auto-puta smajli na severu, tj. koridora od Bačkog brega i Sombora do Kikinde i Srpske Crnje, do juga Srbije, pruge do Preševa, odnosno do makedonske granice. To su ogromne promene i ogromni projekti. Moramo se posvetiti radu – rekao je Vučić.

1 COMMENT

  1. Несторовић је цар – порджава валст у ономе што је добро, а критикује у ономе што не ваља ! То се зове интегритет. Видећемо да ли ће опстати.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here