Tanjug/AP
Predsednik Francuske Emanuel Makron

Vladimir Putin je kazao da je Emanuel Makron prekinuo sve veze sa njim, ali je ruski lider ostavio otvorena vrata za ponovno uspostavljanje odnosa.

Pre rata u Ukrajini, Makron se predstavljao kao pregovarač između Zapada i Rusije. Francuski predsednik otputovao je u Moskvu par nedelja pre ruske invazije, u poslednjem pokušaju da deeskalira tenzije, piše Politiko.

Fotografije Makrona kako sedi na suprotnom kraju dugačkog stola u Kremlju postale su viralne.

U četvrtak, tokom godišnje konferencije za novinare Vladimira Putina, novinar francuskog kanala TF1 ga je pitao o njegovoj trenutnoj vezi sa Makronom.

Putin je rekao da imaju “prilično dobre radne odnose” i da je “spreman za dalju saradnju sa Francuskom” o bilateralnim i globalnim pitanjima. Ali je dodao:

“U jednom trenutku francuski predsednik je prekinuo vezu. Nismo mi to uradili, nisam ja. On jeste. Ako pokaže interesovanje, spremni smo. Ako ne, snaći ćemo se. Imamo druge stvari da uradite.”

2 COMMENTS

  1. Neka gospodin Putin ne zali jer nema sa kime razgovarati na ovom slijepom zapadu.Tesko da ce progledati .

    • Šta kažeš marija da vam se sa slijepog zapada vrate sei vaši zemljaci? Pa da onda svi zajedno uživate u Srbiji zajedno sa bogatom Rusijom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here