MUP
Ilustracija

Policija Tasmanije zaplenila je prošle sedmice veliku količinu droge, u vrednosti od 4,6 miliona dolara. Reč je o najvećoj zapleni narkotika u istoriji ove države.

Pripadnici policije su 7. decembra kod Roki Kejpa, na severozapadu Tasmanije, presreli automobil s čamcem na prikolici, u kojem se nalazilo tri kilograma metilamfetamina i četiri kilograma kokaina. U operaciji su uhapšena dva muškarca iz Novog Južnog Velsa, 34-godišnjak iz Elderslajda i 40-godišnjak iz Svonsija. Oni su doputovali na Tasmaniju iz Viktorije.

Kod uhapšenih su navodno pronađeni i pištolj i municija, a oba muškarca su optužena za trgovinu nedozvoljenim supstancama i krivično delo posedovanja vatrenog oružja. Njima je određen pritvor i danas će se pojaviti pred Sudom za prekršaje u Hobartu.

– Ovo je najveća zaplena metilamfetamina i kokaina u istoriji Tasmanije i mnogo će doprineti smanjenju štete na našim ulicama – rekao je komandant južnog policijskog okruga Džejson Elmer.

On je istakao da se radi o približno 30.000 uličnih dilova metilamfetamina i 4.000 pojedinačnih dilova kokaina.

Inače, ovo je druga zaplena narkotika na Tasmaniji u poslednjih mesec dana, pošto je u novembru u jednom vozilu kod Devonporta pronađeno dva kilograma kokaina i četiri kilograma metilamfetamina.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here