EPA-EFE
Ruska vojska

Ruske snage intenziviraju napade iz kopna i iz vazduha kako bi zauzeli istočni ukrajinski grad Avdejevku, rekao je najviši gradski zvaničnik, prenosi Rojters.

– Stvari u sektoru Avdejevka postale su još teže. Intenzitet sukoba je u porastu već neko vreme – rekao je šef vojne uprave Avdejevke Vitalij Barabaš i dodao:

– Rusi su otvorili još dva sektora iz kojih su započeli napade – u smeru Donjecka… i u takozvanoj industrijskoj zoni. Neprijatelj pokušava da juriša na grad iz svih smerova.

Zvaničnici kažu da nijedna zgrada nije ostala netaknuta nakon meseci bitaka u gradu poznatom po ogromnoj koksari. Ostalo je manje od 1.500 stanovnika od 32.000 pre rata.

Veliki deo borbi usmeren je na industrijsku zonu i koksaru.

Veliki ruski gubici

Barabaš je ranije rekao da su ukrajinske snage poslednjih dana potisnule ruske snage u blizini Stepova, sela severozapadno od Avdejevke, priklještivši ih u blizini železničke pruge.

Ukrajinski i zapadni vojni analitičari kažu da je Rusija pretrpela velike gubitke, iako se bitka za grad retko spominje u službenim ruskim vojnim depešama.

Ruski vojni blogeri takođe su pisali o ukrajinskim uspesima u blizini Avdejevke prošle nedelje. U ponedeljak su ruski izveštaji rekli da su moskovske trupe osigurale kontrolu nad industrijskom zonom i da pokušavaju da upadnu u koksaru.

2 COMMENTS

  1. Tačno tako napreduju več dvije god nikako da zauzmu 20% teritorije Ukraine dok imaju preko 200.000 mrtvih vojnika do sad za vojnu tehniku da nepričamo fatalni gubitak za takvu jaku Rusiju živimo u Mitovima i lažima baš napreduju nema šta nepitaj nemogu da poraze Ukrainu tek zamisli protiv EU šta bi bilo.

    • Господине живиш у заблуди.
      Немој превише плакати кад се рат заврши.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here