J. Gajeskov
Veselje i druženje u crkvenoj sali do kasno u noć

Vredni članovi uprave Srpke pravoslavne parohije Svetog Jovana Krstitelja u Daptu, predgrađu Vulongonga, organizovali su i ove godine tradicionalni prolećni piknik za svoje parohijane i goste iz obližnjih gradova.

Okupljanje ispunjeno sportkim igrama, druženjem uz dobru klopu, odličnom muzikom i prijateljskom atmosferom kakva se samo poželeti može, održan je u nedelju 26. novembra i ispunio je očekivanja mnogobrojnih učesnika i posetilaca svih generacija.

Kutak za najmlađe

Dan je počeo jutarnjom liturgijom u ovdašnjem prepunom hramu, koju je služio sveštenik Nikola Kovačević, a zatim su na sportskim terenima snage odmeravali ljubitelji buća, kao i fudbalski zaljubljenici, podeljeni u čak 13 timova.

Bilo je i lepe pesme za koju su se pobrinuli Živorad Vasiljević i popularna Bina uz orkestar Todorovića iz Sidneja, dok je za decu bio organizovan poseban kutak sa zabavnim igrama i drugim zanimacijama. I omladina i stariji uživali su i u igranju kola i prijatnom ambijentu.

Otac Nikola s najmlađima

Pred smiraj dana i po završetku sportskih takmičenja, prisutni su se okupili u crkvenoj sali, gde se orila pesma i vilo kolo sve do kasno u noć.

Priložene fotografije će bar donekle dočarati nezaboravnu atmosferu sa prošlonedeljnog piknika u Daptu.

Predivan dan za sve generacije

Ako vas put navede nedeljom ili o praznicima u ovaj lepi gradić na obali Pacifika, obavezno posetite predivni srpski pravoslavni hram posvećen Svetom Jovanu Krstitelju, kao i modernu crkvenu salu i lepo imanje, kao i naše tamošnje žitelje. Kao i uvek, bićete rado viđeni gosti.

Srpski bućari ispred hrama Svetog Jovana Krstitelja u Daptu

Ova srpska svetinja nalazi se na adresi 20 Dale St, Penrose, Dapto, a za sve informacije možete pozvati lokalnog sveštenoslužitelja, mladog i agilnog oca Nikolu Kovačevića, na broj telefona 0406 878 269.

Fudbalski turnir je privukao rekordnih 13 timova

Upravo ocu Nikoli dugujemo zahvalnost za poslate fotografije s prolećnog piknika u tamošnjoj srpskoj parohiji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here