Vesti
Senator Aleks Antić, episkop Siluan i Milomir Anđelković

Proteklog petka, 17. novembra, Njegovo Preosveštenstvo episkop australijsko-novozelandski Siluan posetio je Savezni parlament u Kanberi i tom prilikom se sastao sa senatorom Aleksom Antićem. Vladika je došao u pratnji protođakona Petra Mrakića i lokalnog političara iz Zapadnog Sidneja Milomira Anđelkovića.

Senator Antić je dočekao goste uz srdačnu dobrodošlicu, a tokom prijateljskog susreta razgovarali su o nizu pitanja od značaja za Srpsku pravoslavnu zajednicu u Australiji.

Između ostalog, vladika Siluan i liberalni senator iz Južne Australije razmenili su mišljenja o zakonima o verskoj diskriminaciji i povlačenju podrške verskim zajednicama i njihovim školama. Pored toga, razgovaralo se i o drugim relevantnim pitanjima, kao što je zakon o konverzionoj terapiji u Novom Južnom Velsu.

Senator Antić je upoznao episkopa i sa Nacrtom zakona o zabrani tranzicije polova u detinjstvu, koji je nedavno predložio u Senatu. Na Antićev zahtev da se ovaj predlog uputi Senatskom odboru na saslušanje i raspravu, usprotivili su se predstavnici vladajuće Laburističke stranke, kao i Zeleni, koji su uz nekolicinu nezavisnih senatora stopirali ovaj predlog. Ishod glasanja bio je 32:23 protiv Antićevog predloga.

Inače, ovaj nacrt zakona imao je za cilj da zabrani operaciju promene pola i prepisivanje blokatora puberteta za maloletne osobe.

Posle sastanka sa senatorom Antićem, episkop Siluan se upoznao i sa senatorom iz Stranke ujedinjena Australija (UAP) Ralfom Babetom, koji predstavlja Viktoriju, a po mnogim ključnim pitanjima deli stavove s Aleksom Antićem, prvim australijskim senatorom srpskog porekla.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here