EPA-EFE
Novak Đoković

Novak Đoković je još jednom potvrdio status najboljeg tenisera svih vremena pošto će osmi put u karijeri godinu završiti kao prvi na ATP listi.

Svoj rekord Đoković je nadmašio pobedom nad Holgerom Runeom na startu završnog turnira u Torinu, u dramatičnom meču.

Čak 184 minuta su Đoković i mladi Rune proveli na terenu, odigrali su dva seta koja su okončana taj-brejkovima, a treći je Novak dobio sa 6:3.

– Video sam u prvom gemu koliko je bio naoštren, kako je igrao sa osnovne linije. Znao sam da će biti teško za mene. Da ću morati da radim naporno. Osećao je loptu, bio je agresivan, servirao je izvanredno. Bio je sjajan. I ja sam igrao sjajno, u određenim sam trenucima spuštao. Značaj večerašnjeg meča, to je dodalo pritisak. Ali, posle lošeg taj-brejka u drugom setu igrao sam solidno u trećem setu – rekao je Đoković.

Novak je bio svestan činjenice da mu samo jedna pobeda na završnom turniru garantuje kraj godine na prvom mestu ATP liste.

– Mnogo mi znači. Videli ste da imam mnogo emocija na terenu. Sam sam sebi nametnuo pritisak da moram da pobedim. Osvojio sam Pariz, što me je dovelo do bolje pozicije i znao sam da mi je bila potrebna jedna pobeda. Drago mi je što sam u tome uspeo i sebe rasteretio. Sve dalje što dođe, to je bonus. Ispunio sam svoj cilj – objasnio je.

Mnogo nervoze je viđeno kod Novaka, čak i manifestacije lomljenja reketa koje dugo nije bilo.

– Izvinjavam se deci koja su ovo gledala, ali bilo je mnogo emocija, pritiska, tenzija… – rekao je Đoković.

Iako je publika navijala i za njegovog rivala, Novak se zahvalio prisutnima u Torinu.

– Da, prva stvar koju hoću da kažem je hvala publici na sjajnoj podršci. Ta podrška u Rimu i Torinu mi mnogo prija, osećam se kao kod kuće. Naravno, trenutno sam veoma emotivan. Izvinjavam se svima koji su sve ovo gledali. Zaista je bilo dosta emocija, presije, tenzija… Trebalo je ovde pobediti protiv protivnika koji je odigrao sjajno, imao dosta hrabrosti danas. Od prvog gema je bilo jako teško. Nije prvi put da igram partiju dugu tri sata, ovo je podsetilo na neke naše prošle partije. Igrali smo već dosta puta i jako mi je drago što sam pobedio – dodao je Đoković.

Novak je sebi obezbedio prvo mesto na ATP listi i u narednoj godini pa će premašiti “magičnu” granicu od 400 nedelja na toj poziciji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here