Printscreen/X

Iako danas startuje na završnom mastersu u Torinu, Novak Đoković ne zaboravlja ono što ga čeka odmah posle ovog turnira. Četvrtfinale Dejvis kupa u Malagi.

“Španci, dođite da bodrite Srbiju”, poslao je Nole poruku domaćinima koji neće imati za koga da navijaju, jer je njihova reprezentacija već eliminisana.

Nole ne krije koliko želi da ponovi uspeh iz Beograda 2010. i ponovo osvoj”Salataru”.

„Veoma sam uzbuđen što ću biti član srpske reprezentacije u Malagi“, istakao je.

Samo je nekoliko nedelja ostalo do nadmetanja najboljih svetskih ekipa u borbi za najprestižniji trofej u ekipnoj konkurenciji u tenisu. Srbija će 23. novembra igrati protiv Velike Britanije u četvrtfinalu. Ako pobedi, rival u polufinalu će već sutradan biti bolji iz dvoboja Italije i Holandije.

Selektor Viktor Troicki je osim Đokovića za takmičenje u Malagi prijavio i Lasla Đerea, Dušana Lajovića, Miomira Kecmanovića i Hamada Međedovića, ali ima pravo da promeni dvojicu igrača pred prvi meč.

„Jedva čekam“, dodaje Đoković.

„Uvek je velika čast predstavljati Srbiju na velikoj sceni Dejvis kupa. Osvojili smo jedinu titulu 2010, za mene je to jedna od najlepših uspomena na teniskom terenu. Nadam se da ću biti zdrav i moći da doprinesem mojoj reprezentaciji u svakom mogućem smislu, kako bi Srbija pobedila“.

Đoković je svestan gde leži problem.

„Nemamo iskusan dubl, ali se trudimo da to popravimo. Format takmičenja se promenio, sada je svaki poen važan. Ako ne dobijete dve partije u singlu, odlučuje dubl. Osim te titule 2010, igrali smo i finale 2013, a nekoliko puta smo bili u polufinalu“, istakao je najbolji teniser svih vremena.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here