Tanjug

Bivši ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj ocenio je da je premijer Aljbin Kurti na neodređeno vreme “zacementirao” Kosovo u statusu kvo, pokazujući da je spreman da potpiše novi evropski predlog za normalizaciju odnosa sa Srbijom, uključujući i nacrt statuta Zajednice srpskih opština.

On je na Fejsbuku naveo da je ZSO prihvaćena bez međusobnog priznanja, bez članstva u NATO i UN, kao i bez ikakvih mera za Srbiju posle događaja u Banjskoj.

Smatra da su ovi dani “fatalni za kosovsku nezavisnost”.

“Vreme je da vlada preuzme političku odgovornost i obezbedi transparentnost, objavljujući sve što je prihvaćeno, ali vreme je i da građani odustanu od populističkih zavera i fantazija Aljbina Kurtija koji je Kosovo zacementirao na neodređeno vreme u status kvo. Ove nedelje se konačno odustalo od ciljeva ostvarivanja osnivačkih ideala nezavisnog Kosova i zaključenja njegovog državljanstva”, poručio je Hodžaj.

1 COMMENT

  1. Ne razumem šta ste očekivali? Živeli ste u laži dve i po decenije, i sada vam je kriv neki nebitni ekstremista koji je uzeo privremenu vlast na okupiranoj srpskoj teritoriji? Ne, gospodine Hodzaj, krivi su vam zapadni lideri koji su posle bombardovanja (i vaše i naše) Srbije, okupirali KiM prevarnim radnjama, a zatim oteli od Albanaca i Srba sve resurse Kosova i Metohije da bi se bogatili. Ni Albancima ni Srbima nisu ništa dobro doneli. Probudite se i gradite nove, dobre odnose sa Srbima zbog budućnosti sve naše dece !!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here