Tanjug
Analena Berbok

Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok upozorila je Iran i proiranske grupe poput Hezbolaha da se ne mešaju u sukob u Gazi, prenela je “Al Džazira”.

– Upozoravam Iran, upozoravam šiitske milicije u Iraku, Hute u Jemenu, da ne pale vatru i da se ne priključuju teroru – rekla je Berbokova u Tel Avivu, nakon susreta sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom, ali i opozicionim političarem Benijem Gancom.

Berbok je, takođe, kritikovala odluku Izraela da stavi Pojas Gaze pod “totalnu opsadu”.

Ona je dodala da patnja civila “neće samo stvoriti pogodno tle za novi terorizam, već će ugroziti svaki korak koji je postignut do sada sa izraelskim susedima iz arapskih zemalja, jer postoji opasnost od regionalnog požara”.

7 COMMENTS

  1. A sto ne upozorite Ameriku koja indirekno se mesa i stala na strani Izraela poslala dva najveca vojna broda sa oruzjem i oko 4.500hiljada vojnika .Isto to pravo ima i Iran i Hezbolah da stite muslimane.Vi imate dva lica i ti Americki pion.Ali Putin vas je sve pobedio komplet ceo Zapad Nato i Ameriku ne mozete mu nista.Nasli ste da ubijate goloruki narod Palestine.Bruke jedne.

  2. ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here